Betygen – de var bäst i cupmatchen • Skön seger för VIF

Cupmötet mellan HM IS och Vimmerby IF slutade som de flesta anat. Med VIF-seger (6–3). De här spelarna tyckte vi var bäst i respektive lag. "Skönt att vinna och göra sex mål. Sen var det spelmässigt inget snack i andra", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Unge Theo Zeylon Thoresson höll sig framme och gjorde mål för Vimmerby i cupmatchen.

Fotboll2023-04-26 20:08

Skulle HM IS fortsätta vinna i cupspelet och ta sig ett steg till? Nja, så blev det inte. Men laget bjöd upp till kamp mot VIF, två snäpp upp i seriesystemet. I alla fall i den första halvleken. En halvlek där Rickard Thuresson gjorde 1–0 omgående. Där sedan Theo Zeylon Thuresson ordnade 2–0, innan Emil Sjökvist satte den första bonusstraffen för hemmalaget. Kort efteråt nickade Thuresson in 3–1. Spiken i kistan? Nej. Innan paus reducerade Erik Stejdahl med ett vackert mål innan Sjökvist kvitterade på straff.

I andra halvlek dominerade VIF stort mot ett ganska tröttkört HM IS. Pontus Kägo Bragsjö gjorde 4–3 och 5–3 kom via ett självmål sedan Rickard Thuresson gjort det bra i momentet innan. I slutminuten fastställde Pontus Kägo Bragsjö slutresultatet till 6–3.

– I det stora hela är vi nöjda med hur vi genomför matchen, inte minst i första halvlek. Sen blir det naturligt att vi tröttnar i andra. Vi fick jaga mycket boll, men kul att möta sånt här bra motstånd, säger Andreas Stejdahl.

HM IS:

3 stjärnor: Felix Stejdahl

Har inlett säsongen fantastiskt bra – och var också mycket bra i cupmötet mot VIF. Mittbacken spelar med pondus, kraft och ligger bra i positionsspelet.

2 stjärnor: Erik Stejdahl

Var som vanligt navet på mitten, men hade inte lika mycket boll som normalt. Men det var förstås inte så konstigt, då de mötte ett division tre-lag. Jobbade hårt och gjorde ett snyggt mål.

1 stjärna: Gibril Bah

Inledde centralt i planen, men kom inte riktigt till sin rätt där. När han tog klivet ner i sin naturliga roll var han precis så bra som han brukar. Visade stort hjärta och vann flera dueller med sin kompromisslösa spelstil.

Vimmerby:

3 stjärnor: Theo Zeylon Thoresson

Är unge Theo Vimmerbys nye högerback? Jo, i cupmatchen var han det i vart fall – och han klarade uppgiften galant. Var säker i defensiven, men framför allt giftig offensivt. Löpvillig och företagsam. Gjorde också mål.

2 stjärnor: Selatin Shaljani

Var bäst i Vimmerby i första halvlek. HM IS hade stora problem när han satte fart och utmanade på sin kant. Visade klass innan han tidigt byttes ut.

1 stjärna: Rickard Thuresson

Satte tonen direkt när han tidigt i matchen dunkade in 1–0 för VIF. I första halvlek höll sig också den rutinerade anfallaren framme och gjorde 3–1 på en retur. Låg även bakom 5–3-målet.

Emil Sjökvist gjorde två straffmål för HM IS.