De var bäst i matchen mellan Södra Vi och Hultsfred

I torsdagskvällens match mellan Södra Vi IF och Hultsfreds FK, som slutade i seger för gästerna (2–3), var det flera spelare som stack ut. Här är våra betyg på några av spelarna i de bägge lagen.

Södra Vi:s Kim Johansson och Jonathan Gustafsson gjorde det bra mot Hultsfred.

Fotboll2022-08-11 21:06

3 Stjärnor:

Elias Karlsson, Södra Vi:

Kommentar: Mittfältsliraren gjorde ett bra jobb, trots uddamålsförlusten. Det var även han som öppnade målskyttet för hemmalaget innan halvtidsvilan. Målet innebar en kvittering fram till 1–1 och lär ha gett hemmalaget en riktig boost inför andra halvlek.

Diego Urrutia, Hultsfred:

Kommentar: Gjorde ett enastående inhopp i den andra halvleken och kom in med mycket energi. Han stod nämligen för både det viktiga 2–1-målet när det var cirka tio minuter kvar att spela och nästan direkt även 3–1. Lagets skyttekung gjorde sig förtjänt av tre stjärnor efter dagens match.

2 Stjärnor:

Joakim Hammar, Södra Vi:

Kommentar: Hans prestation var väldigt bra. Hammar stod för flera fina genomskärare som nådde lagkamraterna, vilket var roligt att se. Dessutom gjorde han reduceringsmålet fram till 2–3 i slutskedet av matchen.

Oscar Karlsson, Hultsfred:

Kommentar: Lagets kapten var i princip felfri denna match. Han var även anledningen till ledningsmålet efter dryga 35 minuters spel, då han stressade målvakten tillräckligt för att sno bollen och peta in den i mål.

1 Stjärna:

Kim Johansson, Södra Vi:

Kommentar: Ständigt stark på mitten och stod för flera viktiga brytningar och bollvinster.  SVIF:s rutinerade mittfältare var även delaktig i flera framspelningar som ledde till avslut på mål.

Erik Arvidsson Hoffmann, Hultsfred:

Kommentar: Hultsfreds målvakt var mycket bra. Trots att han släppte in två mål så stod han för flera grymma räddningar. Södra Vi hade inte riktigt lika många avslut som HFK, men när det väl gällde så kunde gästerna lita på sin målvakt.