Efter brytningen: "Kom som en jäkla smäll för oss"

Efter 21 år tillsammans är brytningen ett faktum. Järnforsens AIK drar sig ut samarbetet med Virserums SGF. Adis Mulisic i VSGF berättar att de blev som tagna på sängen: "Vi hade hört om det ryktesvägen. Just nu känner jag en stor besvikelse över tillvägagångssättet."

VSGF/JAIK:s herrlag kommer att vara ett minne blott 2022. Efter brytningen kommer båda föreningarna att stå på egna ben. Här ser ni laget från en kvalmatch förra hösten.

VSGF/JAIK:s herrlag kommer att vara ett minne blott 2022. Efter brytningen kommer båda föreningarna att stå på egna ben. Här ser ni laget från en kvalmatch förra hösten.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-12-06 17:00

Adis Mulisic är fotbollsansvarig för seniorverksamheten i VSGF/JAIK, eller numera bara Virserums SGF. 

Här berättar han om det överraskande beslutet, som innebär att VSGF står på egna ben fotbollsmässigt. 

– Det var för tre-fyra veckor sedan som vi ryktesvägen började höra att något var på gång. När vi sedan ringde en av spelarna från Järnforsen så bekräftades allting. Tydligen hade de haft ett x antal möten. I sektionen hade vi inte hört ett enda dugg om det här. Beskedet kom som en riktig jäkla smäll för oss. Som en fullständig chock. Vi hade allt planerat för 2022. 

Adis Mulisic väljer sina ord med omsorg, men det går inte ta miste på att beslutet väckt starka känslor. 

– Jag vill inte säga för mycket som bidrar till att ge den här elden ytterligare tändvätska, men det är klart jag är besviken. Framför allt på vissa personer som suttit mitt emot mig och inte yppat ett ord om det här. Det känns inte bra. 

Efter över 20 års ganska bra fungerade konstellation, så ville man inte att det skulle sluta på det här sättet. Att samarbetet avbryts utan en diskussion mellan föreningarna. Jag tycker att de borde ha berättat om sina planer så att vi kunde ha pratat om det innan beslutet var ett faktum. Tyvärr har det varit en envägskommunikation och det tycker jag är tråkigt. 

Har du någon förståelse att de drar sig ur samarbetet och vill satsa på något eget igen?

– Just nu... nej. Det här kommer att ta ett tag att smälta. Jag tycker återigen att vi kunde ha suttit ner och diskuterat det här innan. 

Vad innebär det för seniorfotbollen i Virserums SGF?

– Det är fyra-fem spelare med koppling till Järnforsens AIK, som kommer att spela där. Men jag är inte orolig. Vi har legat på mellan 16–18 spelare på träningarna i sporthallen. Vi har tre nya killar som är med och tränar och ytterligare några som är aktuella för spel. Vi kommer att ställa ett seniorlag på benen även 2022. 

– Och det är ju faktiskt så. Inget ont som inte för något gott med sig. Sen det här blev känt så har vi fått tillbaka folk i sektionen som inte varit med på ett tag. Det är positivt. 

Hur ser du på att det plötsligt är fyra föreningar i närområdet som har herrfotboll på agendan nästa säsong. Ni, Järnforsens AIK, Målilla GoIF och Mörlunda GIF?

– Det är klart att det är jätteroligt att det fylls på med nygamla lag (Järnforsen och Mörlunda), men på det stora hela tror jag det kan bli tufft och svårt för fotbollen här lokalt. Antalet spelare i området är begränsat häromkring. 

Hur ser det ut med spelare underifrån, från de egna leden?

– Jag tycker att vi har en fantastiskt bra ungdomsverksamhet med många barn och vi är på frammarsch. Vi har bland annat haft ett 07-lag i gång i pojkfotbollen, där även några killar födda 2006 varit med. Några kommer säkerligen att vara med och träna med A-laget nästa säsong. Vi blickar bara framåt. 

Inom kort hoppas Adis Mulisic och fotbollssektionen att presentera nya tränare. Årets huvudtränare Joakim Svensson lämnade för ett uppdrag i Mörlunda GIF, som gör comeback i seniorfotbollen. 

– Som jag ser det är vi långt komna i förhandlingarna med två tilltänkta nya tränare. Jag hoppas att det löser sig snart. 

VSGF/JAIK slutade på tionde plats i division 6 Högsby 2021. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!