Skyttekungen ställs över: "Bästa för laget"

På lördag avgörs Hultsfreds FK:s öde i fotbollsfyran. I bortamatchen mot Ölmstad väljer lagledningen att ställa över skyttekungen Diego Urrutia. "Fotbollsmässigt är det förstås ett tufft beslut, men helhetsmässigt är det ändå det bästa i den här situationen", säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson.

Skyttekungen Diego Urrutia är inte en del av laget när Sebasthian Svenssons HFK spelar ödesmatch på lördag.

Skyttekungen Diego Urrutia är inte en del av laget när Sebasthian Svenssons HFK spelar ödesmatch på lördag.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-10-06 11:42

Tidigare i veckan rapporterade Dagens Vimmerby om att HFK:s skyttekung Diego Urrutia stängts av internt av disciplinära skäl. Då var det oklart om han ändå kunde bli aktuell för spel i lagets ödesmatch borta mot Ölmstad på lördagen.

– Han kommer inte vara med mot Ölmstad. Det är beslut som vi har fattat gemensamt i ledarstaben.

Vad är bakgrunden?

– Det bottnar i hur han uppträtt i olika situationer mot sina lagkamrater. Sedan har hans träningsnärvaro varit långt ifrån bra under hösten. Rent fotbollsmässigt är det förstås ett tufft beslut att ställa honom utanför laget till en så pass avgörande match. Vi gör ändå det som är bäst för laget som helhet.

HFK:s situation försvåras ytterligare av att nyckelspelarna Alexander Gustafsson och Sebastian Strömbom inte heller är tillgängliga för spel mot Ölmstad.

– Vi har fullt fokus på att vinna den här matchen. Gör vi det är kontraktet klart.

Oavgjort mot Ölmstad skulle också kunna räcka till nytt kontrakt då HFK är en poäng före Ölmstad som är på kvalplatsen. På nedflyttningsplats jagar dock Tenhult två poäng bakom. Vinner de mot Stensjön hemma kan de ta sig förbi. Vill det sig riktigt illa kan HFK degraderas direkt.

– Vi har ett för bra lag för att åka ur. Vi ska bara lösa det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!