Daniel Rambin har gjort sitt val: "Trivs bra"

För några dagar sedan tog Sporten ett snack med traktens kanske mest meriterade spelare, Rimforsas Daniel Rambin. Den förre ÅFF-kaptenen funderade då som mest på sin fotbollsframtid. Nu har han kommit till ett beslut: "Jag stannar i RIF".

Daniel Rambin har funderat över sin fotbollsframtid. Nu har han fattat sitt beslut.

Daniel Rambin har funderat över sin fotbollsframtid. Nu har han fattat sitt beslut.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-11-25 20:05

Valmöjligheterna fanns där, såklart. Daniel Rambin tog för många det överraskande steget från division 1 till division 4 inför den gångna säsongen. Från rollen som kapten i Åtvidabergs FF till pådrivare i Rimforsa IF. Han gjorde det för att hitta glöden igen. Han fann den också.

Frågan har varit om det skulle bli en fortsättning i RIF eller en förnyad satsning högre upp i seriesystemet?

Till vår tidning sa han att han skulle fatta ett beslut snart, troligen kring månadsskiftet. Det blev tidigare än så.

– Det har varit ett ganska svårt val, men jag har kommit fram till att jag stannar i Rimforsa. Jag trivs så pass bra här och det passar bra in med livet i övrigt just nu. Visst har jag fortfarande ambitioner kvar att spela högre upp i framtiden, men nu känns det här bäst för mig. Det är en klubb som vill mycket och satsar mycket.

Är det många klubbar som hört av sig?

– Det är några stycken. Jag har tränat med Mjölby. Ljungsbro och Hjulsbro har också visat intresse.

Daniel Rambin, som under hösten tog klivet upp som anfallare, tror mycket på RIF 2023:

– Vi har hittat en vinnarkultur och känslan är att vi kommer att bygga vidare på den. Det finns en tro i laget.

Rambins besked glädjer förstås lagets tränare Mats Andersson. Han säger så här om att klubben fick behålla sin "guldklimp":

– Jätteroligt och en skön bekräftelse på att vi som förening hittat rätt. Det är ett bra betyg för oss. Och det är klart att det betyder mycket. Det inbringar ett visst lugn till hela laget att han fortsätter.

Vare sig han eller RIF ligger på latsidan. Redan nu tränar de tre pass i veckan. Må vara att det inte är så uppstyrt och strukturerat som det normalt kanske är under högsäsong, men det indikerar ändå att det här är ett lag som vill något.

Har ni något nyförvärv klart?

– Nej, inte än, men vi har förhoppningar om det. Vi har flera gästspelare på plats på träningarna, bland annat en spännande innermittfältare. Tanken är att vi ska bredda truppen ytterligare.

Det mesta talar för att den befintliga truppen från 2022 kommer att vara intakt, med möjligt frågetecken kring David Cederholm, som uppvaktas av flera klubbar och även Hampus Nilsson. Backen har aviserat att det kan bli en flytt till Horn/Hycklinge, om de gör en återstart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!