Beskedet från ÅFF-basen – som lovar "riktigt bra plus"

Två besked från Åtvidabergs FF: Martin Siggesjö fortsätter som ordförande – och ett rejält plusresultat redovisas för 2020.

Martin Siggesjö ser ut att bli kvar på Kopparvallen.

Martin Siggesjö ser ut att bli kvar på Kopparvallen.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2021-02-10 15:08

– Jag vill inte gå in på några siffror här och nu, men trots allt som varit blir det ett riktigt bra plus för 2020. Så mycket kan jag säga, säger Martin Siggesjö.

Efter Maria Eklunds snabba avhopp som ÅFF-bas tog han över som ordförande i våras och kastades rakt in i turbulensen med anklagelser om matchfixning och påverkan från externa investerare. ÅFF friades – och när väl matchandet kom igång blev det överraskande en omedelbar returbiljett tillbaka till division 1.

Och även ekonomiskt blev det alltså ett lyckat år, trots tappade intäkter efter anklagelserna och trots förändrade förutsättningar på grund av coronapandemin. Klassikern släpar på en kappsäck på runt två miljoner, men läget har förbättrats och det blir definitivt svarta siffror för verksamhetsåret.

– Även om årsmötet flyttats fram till april på grund av nuvarande restriktioner så räknar vi med att ha bokslutet klart inom kort. Det ser jättebra ut, säger Martin Siggesjö.

Han bekräftar att han är beredd att ställa upp för en fortsättning som ordförande – om medlemmarna säger ja på årsmötet.

– Vi ska ha möte den här veckan, men som det ser ut är jag beredd att fortsätta. Det är mycket jobb, men det är kul. Bara under året som vi varit borta har Ettanfotboll tagit flera steg framåt. Det är betydligt mer seriöst och en helt annan nivå än division 2. Det märker man direkt, säger Siggesjö till Corren.

ÅFF spelar närmast träningsmatch mot Sylvia på lördag. Matchen visas direkt på vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!