Besara: "Uppskattar min tid med Martí"

Nahir Besara var bland de första spelare Martí Cifuentes ville ha till Hammarby. –Jag uppskattar verkligen min tid med Martí. Han är en fantastisk tränare, säger Besara.

Martí Cifuentes och Nahir Besara kramar om varandra. Nu lämnar Cifuentes Hammarby för att träna Queens Park Rangers. Arkivbild.

Martí Cifuentes och Nahir Besara kramar om varandra. Nu lämnar Cifuentes Hammarby för att träna Queens Park Rangers. Arkivbild.

Foto: Patric Söderström/TT

Fotboll2023-10-30 22:41

Under måndagen sipprade allt fler rykten ut om att spanjoren tar över tränarjobbet i Queens Park Rangers i den engelska andraligan.

Ryktena stämde.

– Ni gör ett bra jobb, säger Cifuentes till journalisterna på plats på Tele 2 arena.

Inför matchen mot Sirius bekräftade han för spelarna att det var sista kvällen med gänget som väntade.

Cifuentes var på god väg att få avrunda de nästan två säsongerna i klubben med en seger, men på tilläggstid både reducerade och kvitterade (2–2) Sirius. På presskonferensen efteråt bekräftade Cifuentes och Hammarbys klubbledning att spanjoren lämnar med omedelbar verkan.

– Man hade velat ha ett bättre avslut än det här, säger Nahir Besara.

TT: Spelade ni för Cifuentes i kväll?

– Nej, vi spelar alltid för Hammarby först och främst. Det är fotboll och vi måste alltid spela för att vinna, säger lagkaptenen och den offensive mittfältaren.

Han bidrog med ett läckert frisparksmål till 1–0.

– Det är så klart tråkigt att Martí lämnar, men det är så här fotbollsvärlden fungerar, säger Besara.

Besara blev inte överraskad när han redan i söndags fick veta att Cifuentes går vidare i karriären.

– Han är en ung, ambitiös tränare. Precis som unga fotbollsspelare är även unga tränare attraktiva för större ligor.

TT: Vad har han betytt för dig, för laget?

– Mycket. Med tanke på att vi ändrat så mycket från förra året, med många nya spelare, tycker jag att han har gjort det jättebra. Men man är van vid att sådant här händer. Det är inte mitt första år i fotbollen. Som lagkapten vill jag tacka Martí för den här tiden.

– Det här blir bra för honom.

Ett av namnen som redan pekas ut som Cifuentes möjliga ersättare är Kim Hellberg.

Hellberg var assisterande tränare i IFK Norrköping men hoppade på jobbet som huvudansvarig i IFK Värnamo. Där har han gjort succé med små medel. Det är också klart att Hellberg lämnar Värnamo.

Men Nahir Besara vill inte spekulera i vem som tränar Hammarby nästa säsong. Han tror heller inte att han som lagkapten har mycket att säga till om i den rekryteringsprocess som sportchefen Mikael Hjelmberg nu drar i gång.

– Klubben har väldigt kompetenta personer som kommer att ta det här beslutet. Om de vill ha min tips och råd är jag alltid där för klubben, säger han.

Hammarbys lagkapten Nahir Besara.
Hammarbys lagkapten Nahir Besara.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!