Bergs två mål bakom Göteborgs seger

Två mål av Marcus Berg. Då studsade IFK Göteborg tillbaka på vinnarspåret efter 2–0 hemma mot Sirius. Samtidigt åkte IFK Norrköping på en rejäl kalldusch i 1–1-matchen borta mot Varberg.

Emil Salomonsson och Marcus Berg jublar efter ett av Bergs två mål.

Fotboll2022-08-28 16:58

Efter 4–0-segern mot Varberg för tre veckor sedan har det gått troll i Göteborgs målskytte. Mot både Hammarby och Kalmar lämnade "Blåvitt" planen utan att ha fått in någon boll över mållinjen, och med noll poäng.

Men hemma mot Sirius lossnade det för lagets store målskytt.

"Hyfsad träff"

Anfallsveteranen Marcus Berg bröstade ner ett inlägg och skickade iväg bollen i krysset för 1–0 i första halvleks slutskede.

– Jag får till en hyfsad träff. Skönt att få in den i slutet av första, säger han i Discovery+.

Strax före Bergs mål ville Sirius ha straff efter att Filip Olsson fallit i en duell med Göteborgs målvakt Warner Hahn. Något försök från elva meter blev det dock inte då domaren valde att fria.

I stället hade hemmalaget ledningen i paus och tio minuter in i andra halvlek var det dags igen när Berg stötte in slutresultatet 2–0 på Emil Salomonssons inspel.

Sen kvittering

Samtidigt nere i Varberg var Norrköping på väg mot en efterlängtad seger. Jonathan Levi satte 1–0 i den elfte minuten och det såg länge ut att bli matchens enda mål.

Men i den sjunde tilläggsminuten nickade Robin Simovic in 1–1 och strax efteråt blåste domaren av matchen.

Nya tränaren Glen Riddersholm har nu lett IFK Norrköping laget i tre matcher men får fortsätta vänta på första segern.

Senare under söndagen spelades det även fotboll nere i Helsingborg. Där åkte hemmalaget på en tung 0–1-förlust mot Mjällby.

Herman Johansson avgjorde sent för Mjällby som därmed är åtta i allsvenskan på 31 poäng, sex poäng före Sirius som är närmast jagande. För Helsingborg är det fortsatt nästjumboplatsen som gäller.