Bergs drömdebut – mål och seger: "Alltid fint"

Oliver Berg har presenterat sig i nya klubben. Födelsedagsbarnet gjorde ett mål när Malmö FF besegrade Sirius med 3–1 i allsvenskan. –Alltid fint att göra mål, säger 30-åringen i Discovery+.

Malmös Oliver Berg jublar.

Fotboll2023-08-28 21:06

Oliver Berg värvades till Djurgården inför säsongen – men sejouren i Stockholmsklubben blev inte alls vad anfallaren hade hoppats på.

På 19 allsvenska starter blev det totalt åtta poäng, och samtliga tre mål kom från straffpunkten.

En prestigevärvning som inte föll väl ut.

För drygt en vecka sedan lämnade Berg Djurgården och skrev på för konkurrenten Malmö FF – och under måndagen gjorde han sin första start när laget gästade bottenlaget Sirius på Studenternas IP.

Bergs födelsedagsmål

MFF fick en drömstart när Derek Cornelius gav bortalaget ledningen redan i den tredje minuten. Mittbacken nådde högst upp på en hörna och 1–0 var ett faktum.

Därefter var det dags för Berg. Anfallaren fick bollen i straffområdet och placerade in 2–0, hans första spelmål den här säsongen – och första i Malmö.

Dessutom på hans födelsedag.

Men Sirius väckte liv i matchen och precis innan halvtidsvilan kom reduceringsmålet genom Wessam Abou Ali.

– Det var gott, alltid fint att göra mål. Extra skönt när det varit mycket snack och det är min första match. Jag tycker att vi kontrollerar matchen och styr den, men vi slarvar och ger dem halvlägen, säger Berg halvtidsintervjun i Disocvery+.

"Kom i ett viktigt läge"

I den andra halvleken var det ett bättre hemmalag som kom ut, men utan att lyckas skapa de heta målchanserna. I stället kunde MFF kontra in 3–1 genom vindsnabbe Taha Ali.

– Skönt att kunna göra mål. Mitt var viktigt eftersom det kom i ett viktigt läge då Sirius var bättre än oss, säger Ali.

Malmö skuggar fortsatt serieledaren Elfsborg. Det skiljer tre poäng lagen emellan. Sirius är på kvalplats.