Berg målskytt i dramatisk vändning: "Eufori"

Tunga förstärkningar på plats – då tog IFK Göteborg andra raka segern. Marcus Berg slog till direkt i återkomsten när "Blåvitt" vann med 3–2 mot Mjällby. –Det är eufori, klart man drömmer om det, säger han till Discovery plus.

Marcus Berg debuterade för IFK Göteborg och gjorde ett mål i 3–2-segern.

Fotboll2021-07-18 20:26

Både vänsterbacken Oscar Wendt och anfallaren Marcus Berg fanns för första gången på över ett decennium med i startelvan, sedan de i mars skrev på för IFK Göteborg.

För Berg var det en känslosam debut.

– Det är speciellt, det är som att man får försöka koppla bort allt runt om. Det har varit mycket anspänning att komma hit och sätta på sig tröjan. Jag har försökt tänka på något annat, men det har varit ganska svårt att koppla bort alla känslor. Det betyder mycket det här, det gör det, säger han till Discovery plus efter 3–2-segern.

Succédebut

Efter bussbekymmer och en försenad matchstart var det dock Mjällby som chockade hemmalaget och tog ledningen i den 20:e minuten. Debutanten Amin Sarr, på lån från Malmö, tog vara på chansen och tryckte in 1–0.

Göteborg fick med sig en kvittering till pausen efter att Kolbeinn Sigthorsson stångat in Sebastian Erikssons inlägg – och i den andra halvleken fick hemvändande Berg presentera sig.

34-åringen nickade in bollen från nära håll och såg ut att bli stor matchhjälte.

Då klev Mjällbys Amin Sarr fram på nytt, passerade sin försvarare, och skickade in sitt andra mål för matchen.

– Jag trodde det skulle räcka med 2–1 i dag, men tyvärr släpper vi in ett och det blir tufft, säger Berg.

"Haft det ganska tufft"

Det skulle dock gå vägen för "Blåvitt" som, genom Alexander Jallow, återtog ledningen i den 83:e minuten och knep segern.

– Vi visar moral och sätter trean. Vi har haft det ganska tufft hela säsongen och då kan det vara knackigt att ta trepoängare. Men nu kan vi ta med oss den här känslan, att vi inte ger upp, säger Berg.

Efter andra raka vinsten under nye tränaren Mikael Stahre ligger IFK Göteborg på sjunde plats i herrallsvenskan med 15 poäng. Mjällby ligger på 13:e plats med tio poäng.