Benfica för svårt för Rosengård

Andra raka förlusten. Rosengård har det motigt i Champions League-fotbollen och räckte inte till borta mot Benfica. Tack vare stark defensiv stannade förlusten vid uddamålet, 0–1.

Rosengårds Angel Mukasa släppte in en boll borta mot Benfica. Arkivbild.

Fotboll2023-11-22 22:57

Benfica tog direkt kommandot. Bollinnehavet var påtagligt och det mynnade ut i ett antal målchanser.

Men Rosengård stod emot defensivt, redde ut attackerna utan några större problem. Det offensiva spelet var en annan femma. Anförda av landslagsveteranen Caroline Seger noterade Rosengård några avslut, men inte ett enda på mål under matchens första 45 minuter.

Angel Mukasa stod för en jätteräddning precis efter pausen, men var chanslös kort senare när Kika Nazareth fick fritt fram och placerade segermålet i Mukasas högra hörn.

Men så nära det var kvittering i slutskedet – och det två gånger. Mai Kadowaki och inhopparen Bea Sprung hade båda möjligheten men Lena Pauels stoppade båda försöken.

Rosengård inledde gruppspelet med att förlora med 1–2 hemma mot Eintracht Frankfurt. I nästa match, på hemmaplan den 13 december, väntar titelhållaren Barcelona som under onsdagskvällen slog Frankfurt med 3–1.

Laura Freigang öppnade målskyttet men Salma Paralluelo kvitterade för Barcelona. På kort tid gick Barcelona fram till 3–1 (Mariona Caldentey och Paralluelo)

På annat håll tog Lyon andra raka segern i grupp B via 2–0 på S:t Pölten, Österrike. Danielle Van de Donk nickade in ledningsmålet redan efter fyra minuters spel och matchen avgjordes genom ett självmål tidigt i andra halvlek.

Samtidigt vann Brann över Slavia Prag med matchens enda mål. Även norskorna har sex poäng efter två spelade matcher.