Bekräftat: Falkevall klar för Vimmerby IF

Fredrik Falkevall blir tränare för Vimmerby IF kommande säsong. På onsdagen bekräftades de uppgifter som sporten gått ut med tidigare. "Vår nya huvudtränare Fredrik Falkevall kommer inte enbart ha ansvaret som huvudtränare för vårt herrlag i div.3 utan även hjälpa oss att utveckla hela vår A-U-verksamhet tillsammans med övriga ledare på dam- och herrsidan", skriver klubben på sin hemsida.

Fredrik Falkevall blir ny huvudtränare för Vimmerby IF.

Fredrik Falkevall blir ny huvudtränare för Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-08 18:18

Fredrik Falkevall har en mångårig bakgrund som fotbollstränare. Förutom att ha lett en rad klubbar i Linköpingstrakten så har han även en säsong som tränare för Gullringen bakom sig 2011. De senaste åren har han varit ansvarig för elitklubben Linköpings FC:s akademi på damsidan.

Nu är han tillbaka i Vimmerby Kommun och kommer verka som huvudtränare för Vimmerby IF.

Så här skriver klubben på sin hemsida om rekryteringen

"För att ta nästa steg behöver vi ännu mer kunskap och kraft på ledarsidan. Så vår nya huvudtränare Fredrik Falkevall kommer inte enbart ha ansvaret som huvudtränare för vårt herrlag i div.3 utan även hjälpa oss att utveckla hela vår A-U-verksamhet tillsammans med övriga ledare på dam- och herrsidan.

Vi har ungdomsledare i världsklass, som tar hand om varenda spelare utifrån sina förutsättningar. Målet nu är att Fredrik tillsammans med David Lindgren ska försöka stötta våra ledare att bli ännu tryggare i instruktörsrollen och att vi som förening ska skapa mer samverkan mellan våra grupper i form av kunskaps- och erfarenhetsutbyten.

Som representationslagen ser ut idag, och där båda huvudtränarna inom kort kommer vara klara, behöver vi ha utbildade tränare som kan ta emot och vidareutveckla de ambitiösa spelare som nu slussas upp från ungdomsleden. Som kan både utveckla individen in i roller och tillsammans bygga ett lag med en tydlig spelidé.

Så målet har varit tydligt i rekryteringen, en tränare och ledare med erfarenhet, utbildning och kunskap. Den personen ser vi i Fredrik som också ger oss möjligheter att arbeta vidare med den röda tråd vi byggt upp i steget från U- till A-verksamhet.

Vi är oerhört glada över att ha fått denna satsning i hamn, och att den kommer gynna hela vår breda verksamhet."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!