Bekräftar: "Bajen" säljer lagkaptenen

När den allsvenska fotbollssäsongen tar slut tar transferkarusellen vid. Nu bekräftar Hammarby att man är överens med sydkoreanska Ulsan Hyundai om en försäljning av lagkaptenen Darijan Bojanic. "Vi skulle inte sätta några käppar i hjulet", säger sportchefen Jesper Jansson.

Darijan Bojanic lämnar Hammarby för spel i Sydkorea. Arkivbild.

Darijan Bojanic lämnar Hammarby för spel i Sydkorea. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2022-11-10 21:30

Efter fyra år har Darijan Bojanic gjort sitt i Hammarby. Det bekräftar "Bajen" på sin hemsida.

"Darijan har varit en våra viktigaste och mest eftertraktade spelare, och vi fick bud på honom i somras som vi gemensamt tackade nej till. Vi kom då överens om att om det kom ett för Darijan attraktivt erbjudande från utlandet efter säsongen skulle vi inte sätta några käppar i hjulet", säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Den medicinska undersökningen och detaljer kring det personliga avtalet återstår innan övergången kan slutföras helt, men allt talar för att Bojanics karriär nu fortsätter i Sydkorea.

"Darijan har gjort det fantastiskt hos oss, personifierat Hammarby och den fotbollen vi vill spela och har inte minst i år visat att han är håller en nivå i sitt spel som ingen annan i den här serien kan mäta sig med. Vi skiljs åt som bästa vänner, önskar Darijan lycka till och ser chansen att vi i framtiden återförenas som stor", säger Jesper Jansson.

27-årige Bojanic gjorde 110 allsvenska matcher i Hammarbytröjan och noterades för nio mål och 24 assist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!