Bäst offensiv mot bäst defensiv – nu möts topplagen

Det vankas toppmöte i division fem. Tabelltrean Djursdala tar emot serieledande Ariel. Det blir också ett möte mellan det lag (DSK) som släppt in minst mål i serien, mot det lag (Ariel) som gjort flest framåt. I femman möts också Storebro och Södra Vi i ett viktigt derby.

Djursdals målvakt Andreas Brodin kan få en nyckelroll i toppmötet med målfarliga Ariel på Dalavallen.

Djursdals målvakt Andreas Brodin kan få en nyckelroll i toppmötet med målfarliga Ariel på Dalavallen.

Foto: Arkiv.

Fotboll2021-09-25 07:30

Med tre omgångar kvar av den nordöstra fotbollsfemman är det öppet i såväl topp- som bottenstrid. Sporten har gått igenom förutsättningarna inför helgens omgång som innehåller flera intressanta matcher.

Djursdala–Ariel

Ariel toppar serien på 19 poäng och DSK är trea två poäng bakom. Toppmötet är även intressant på så vis att Ariel är seriens målfarligaste lag med 35 mål på 8 matcher. Hemmalaget får framförallt se upp med lagets skyttekungar Victor Ivarsson (9 mål) och Jakob Karlsson (7 mål). Djursdala har å andra sidan bara släppt in sju mål på åtta matcher och är bäst i serien på den fronten. 

– Det blir en utmaning för oss. Ariel är tunga framåt och skickliga på att göra mål. Vi har matchat alla lag så här långt i serien och jag förväntar mig att det blir samma sak mot serieledarna, säger DSK-tränaren Torbjörn Allvin.

Återstående matcher: 

DSK: Södra Vi (b), HM IS (h)

Ariel: Lojal (h), Bäckseda (b)

Storebro–Södra Vi

En annan match där båda lagen har mycket att spela för avgörs på Bruksvallen. Storebro behöver ta poäng för att inte riskera att bli indragna i bottenstriden. Södra Vi ligger tvåa i serien på 18 poäng och kan avancera till förstaplatsen beroende på hur det går i toppmötet på Dalavallen. Storebro har bara tagit en poäng på sina tre senaste matcher, men gjorde det bra mot Ariel senast då de bara föll med 1–0. 

– Vi har alla spelare tillgängliga till helgens match. Jag har stor respekt för Storebro som är ett lag som aldrig slutar kämpa så det blir ingen lätt uppgift, säger Södra Vi:s tränare Pierre Brorsson. 

Återstående matcher:

SIF: HM IS (b), Skede (h)

SVIF: Djursdala (h), Lojal (b)

Övriga matcher: 

LojalIFK Västervik

Lojal är i stort behov av poäng på negativ kvalplats och har idel topplag kvar att möta då Ariel och Södra Vi väntar. En seger mot tabellfyran IFK Västervik vore en bra start. 

HultsfredSkede

HFK kan haka på i toppstriden om de vinner hemma mot tabelljumbon Skede.

BäcksedaMålilla

Målilla krigar för sin existens med endast tre poäng inspelade och behöver helst dubbla den skörden i helgen mot ett svårspelat Bäckseda. 

GunneboHM IS

Ett möte mellan två mittenlag som kan säkra kontraktet vid seger. HM IS har visat god form på sistone. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!