Daniel Rambin är årets målgörare i lokala herrfotbollen

Med sina 20 mål så är det Rimforsa IF:s anfallare Daniel Rambin som toppar den lokala skytteligan 2023. Hur blir man en sådan duktig målskytt egentligen?, "Håll det enkelt, dribbla inte för mycket", säger Rambin

Daniel Rambin vann skytteligan i den lokala herrfotbollen med sina 20 mål.

Daniel Rambin vann skytteligan i den lokala herrfotbollen med sina 20 mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-12 07:30

När Sporten når Daniel Rambin blir han positivt överraskad att han är den bästa målskytten i den lokala fotbollen den här säsongen på herrsidan.

– Det var trevligt att höra, väldigt kul såklart. Det är ett bevis på att man gör någonting bra. Jäkligt kul att få ett kvitto på det, säger Daniel Rambin.

24-åringen hittade nätet 20 gånger den här säsongen på 17 matcher och vann också den totala skytteligan i division 4. Hans lag Rimforsa slutade på en tredjeplats och hade chansen på kvalspel – men svaga resultat på hösten gjorde att man inte kunde ta sig över strecket.

– Det har varit en rolig säsong och det har gått bra. Sedan hade man önskat lite mer efter sommaruppehållet och då hade jag säkert kunnat trycka dit några bollar till. Men 20 mål får man vara nöjd med.

Vad är dina styrkor som målskytt?

– Jag kommer i rätt lägen och kommer till de rätta ytorna. Jag har också en bra fysik så jag kan hålla undan mina motståndare.

Hur vill du göra dina mål, vilka typer av situationer söker du?

– Främst att komma in i boxen och göra de enkla målen. Det är bara att stänka dit dem.

Och att göra det enkla är Daniel Rambins stora råd till alla spelare som vill bli målkungar.

– Jag har lyssnat på farsan som är gammal forward. Det är bara håll det enkelt och inte göra det för krångligt. Försök att inte dribbla för mycket. 

• Fotnot. Se alla målskyttar på herrsidan här på bloggen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!