Avspark: Så är läget i division sex

Om en dryg månad drar den lokala fotbollen igång på allvar med seriespel. Vi har tagit tempen på tre av herrlagen i division sex: Frödinge/Brantestad, Hebe och VSGF/JAIK.

Rasmus Sandsborg är en av nyckelspelarna i IF Hebe.

Rasmus Sandsborg är en av nyckelspelarna i IF Hebe.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-03-11 14:01

FRÖDINGE/BRANTESTAD SK (Senad Berisha):

Nyförvärv: Hamse Hasan, Joakim Johansson, Daniel Axelsson och Ulf Carling. 

Ledare: Senad Berisha, Robert Blomberg, Lasse Gunnarsson och Niklas Gustafsson.

Placering förra året: Femma i Division 6 Vimmerby.

Målsättning i år:  "Vi pratade först om målsättning utifrån den serie vi trodde vi skulle spela i, sedan hamnade vi i Vetlandasexan. Nu har vi inte satt någon, då förutsättningarna förändrats. Men det är klart att vi spelmässigt vill utveckla vårt spel."

Favoriter i serien: "Det är jättesvårt att säga. Jag har inte någon direkt koll då vi hamnade i Vetlandasexan. De enda jag vet lite om är egentligen Hebe."

Genombrott/nyckelspelare: "Det finns flera unga duktiga killar. Sigge Blomberg är en av dem, sedan Filip Nilsson, Martin Gunnarsson och Axel Hoppe Adolfsén. När det gäller nyckelspelare säger jag Sigge Blomberg, men vi är framför allt starka som lag."

Tränarkommentar: "De som tränar, kör på ordentligt. Sedan är det några killar som inte kommit igång med träningen, som Joakim Johansson och Daniel Axelsson (båda nya). Träningsnärvaron har varit lite upp och ner hittills, men jag är väldigt nöjd med inställningen och attityden. Alla som är på planen krigar på bra."
Är det något du trycker på särskilt? 
"Att vi ska försöka vårda och spela fotboll och självklart också utnyttja de egenskaper vi är bra på."

IF HEBE (Jan Johansson):

Nyförvärv: Hadi Rahimi, Mahmed Ali, Meriton Zenelaj, Kim Ganerud, Tobias Nilsson, Robin Sandelius, Joakim Axelsson och Jonathan Widström.

Förluster: Reza Dawod, Remy Barraza och Ali Ahmadi.

Ledare: Jan Johansson, Patrik Ström och Anders Andersson.

Placering förra året: Åtta i Division 6 Vimmerby.

Målsättning i år: "Vi vill vara ett topplag och det tycker jag att vi ska kunna vara i år. Det ser bättre ut nu än vad det gjorde förra säsongen."

Favoriter i serien: "Jag har inte så bra koll på övriga lag. De är blanka papper nästan allihopa. VSGF började bra förra säsongen så de kan nog bli farliga. FBSK känner man också till. Annars är det svårt att säga."

Genombrott/nyckelspelare: "Elias Johansson och Jacob Persson är två killar som egentligen fick sina genombrott förra säsongen men som vi hoppas kan ta ännu större kliv den här säsongen. Jesper Ström, Rasmus Sandsborg och Felix Andersson blir nyckelspelare i år skulle jag säga. Det finns några fler men det beror på hur mycket tid de kommer att kunna lägga ned."

Tränarkommentar: "Det ser jättebra ut för oss inför den här säsongen. Bara vi får vara hela och friska så ska vi ha goda chanser. Vi vill spela fotboll efter marken och försöka anfalla med mycket folk, det är där jag tror att vi har våra chanser. Vi vill även fortsatt hålla disciplinen och inte ta onödiga varningar och utvisningar."

VSGF/JAIK (Joakim Svensson):

Nyförvärv: Tom Frödeberg och Johan Åberg. Två rutinerade spelare som gör comeback. De kommer vara med i mån av tid.

Förluster: Belmin Hrustic, Albin Moberg, Mohammed Oudah Kadhim, Adel Osman och Deart Agushi. Dessutom har några flyttat.

Ledare: Joakim Svensson, Lars Brolin och Victor Thel. 

Placering förra året: Nia i Division 6 Vetlanda.

Målsättning i år: ”Vi har inga resultatmässiga mål. Varje match kommer bli som en utbildning.”

Favoriter i serien: ”Jag måste säga Åseda. På papperet har de ett riktigt bra division fem-lag. Många av deras spelare var med och vann division fyra för några år sedan.”

Genombrott/nyckelspelare: ”Alla våra rutinerade spelare som har varit med några säsonger är viktiga. De är grunden. Sedan har vi några unga spelare som kan bli riktigt bra, som exempelvis Mohammad Saad Eddin, Abdullah Al Hariri och Ibrahim Haddar. Ibrahim är född 2005 och kommer bli hur bra som helst om han själv vill.”

Tränarkommentar: ”Eftersom vi tappade ganska många spelare under frimånaden har vi gjort ett litet omtag till den här säsongen. Vi har en väldigt ung trupp där tålamod är ett nyckelord. Viljan är det inget fel på, men fysiken och rutinen saknas. Vi har snittat omkring 15 spelare per träning, vilket är bra. Sammanlagt är det ett 20-tal spelare som konkurrerar om platserna. Det största problemet just nu är att vi saknar en målvakt. Vi försöker att lösa det vecka för vecka. Eventuellt har vi ett namn på gång."

Sigge Blomberg, med bollen, är en nyckelspelare i FBSK. Här lirar han ihop med farsan Robert.
Sigge Blomberg, med bollen, är en nyckelspelare i FBSK. Här lirar han ihop med farsan Robert.
Division 6 Vetlanda

Lag: Ekenässjöns IF, Farstorps IK, Frödinge/Brantestad SK, Holsby SK, IF Hebe, Myresjö IF,  VSGF/JAIK, Åseda IF, Österkorsberga IF.

Premiäromgången: VSGF/JAIK–Österkorsberga (21 april), IF Hebe – Åseda IF (24 april), Holsby–FBSK (24 april), Farstorp–Ekenässjön.

Avancemang: Seriesegraren går direkt upp till division fem. Tvåan och trean får kvala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!