Avspark: LÀget i HÀgerstad och SlÀtmon

Vi kollade lĂ€get i division 6 mellersta Östergötland, dĂ€r det finns tvĂ„ klubbar frĂ„n vĂ„rt bevakningsomrĂ„de: HĂ€gerstads IF och SlĂ€tmons BK.

Lars Svensson Àr trÀnare i HÀgerstads IF, tillsammans med Jesper Wahlström.

Lars Svensson Àr trÀnare i HÀgerstads IF, tillsammans med Jesper Wahlström.

Foto: Privat

Fotboll2020-03-19 08:10

HÄGERSTADS IF (Lars Svensson):

NyförvÀrv: Jocke Claesson (Rimforsa IF), Gustav Pettersson (comeback efter lÄngtidsskada), Leo Jackeltoft (Rimforsa IF P15) Per Kernell (comeback).

Spelartapp: Linus Olsson (Rimforsa IF), Mika Marjeta (slutar), Jesper Wahlström (blir trÀnare).

Ledarstab: Lars Svensson och Jesper Wahlström delar pĂ„ uppdraget. "Jag vill verkligen framhĂ„lla Jespers driv för föreningen. Han Ă€r verkligen Mr. HĂ€gerstad och har nu valt att hjĂ€lpa mig som trĂ€nare", sĂ€ger nye trĂ€naren Lars Svensson. 

Placering förra Äret: 5:a.

MÄlsÀttning i Är: "Vi har sagt att vi vill börja om frÄn noll och ha roligt. Sedan tycker jag att det ser riktigt bra ut i spelartruppen, sÄ vi ska kunna vara med i toppen och tÀvla om uppflyttning. Det Àr fokus pÄ att ha roligt, men vi har kvaliteten för att hamna i toppen."

Favoriter i serien: "Brokind och StjÀrnorp kommer frÄn division fem, men har tappat mÄnga spelare. Vikingstad har startat upp igen med ett helt nytt lag. Jag sÄg dem i HÄkan Sandbergs Minnescup och det sÄg riktigt bra ut. De Àr nog lite huvudfavorit. Sedan har Gottfridsberg ett helt nytt lag och de har gjort bra resultat pÄ försÀsongen."

Genombrott/nyckelspelare: "Joakim Claesson kommer höja backlinjen. Sedan Àr Marcus Karlsson och Sebastian Lindström riktigt bra. Det finns mÄnga spelare som hÄller för spel i division fyra egentligen. Som genombrott eller överraskningar tror jag pÄ Tobias Claesson och Simon Sverre.

TrĂ€narkommentar: "Vi börjar med trĂ€ningarna först nu. Det har varit önskemĂ„l frĂ„n spelarna att inte ha nĂ„gon vintertrĂ€ning. PĂ„ spelarfronten ser det jĂ€ttebra ut. Alla de riktigt bra spelarna har velat vara kvar och laget ser bra ut. Det ska bli jĂ€ttekul att komma igĂ„ng. 

SLÄTMONS BK (Andreas HĂ€ll):

NyförvĂ€rv: Johan Nord, Christian Wass,  Joakim Wass, Emil Flintberg, Kenny Johansson, Lukas Johansson, Eric Svensson. 

Spelartapp: Abdiaziz Ibrahim, Herman Fransson, Emil Lindblad, Dennie Benson, Hugo Falebrandt, Emil Jonsson. 

Ledarstab: Andreas HÀll och Kristoffer Sjökvist.

Placering förra Äret: Sist i division 6.

Möjliga nyförvÀrv: Kalle Kindén. "Det vore riktigt bra att fÄ in honom som mittback, men han har inte bestÀmt sig Àn. Sedan har vi nÄgra till som vi jobbat pÄ ett tag."

MÄlsÀttning: "Jag vill inte stÀlla nÄgra krav över huvud taget. I SlÀtmon spelar vi för att det Àr roligt med fotboll. Men vi har kommit överens om en mÄlsÀttning. Vi har slutat sist mÄnga Är i rad, sÄ vi hoppas pÄ att inte bli sist i Är."

Favoriter i serien: "Om HÀgerstad fÄr ihop det ska de springa hem division sex ganska enkelt. De Àr en lokalkonkurrent, sÄ det Àr trÄkigt att prata gott om dem. Om alla bara trÀnar och Àr med, som alltid mot oss, sÄ Àr HÀgerstad jÀttebra. Annars kÀnns det öppet och ovisst. "

Genombrott/nyckelspelare: "Viktor Damm och Oskar Salomonsson-Ljung Àr jÀtteviktiga spelare för oss. Kenny och Eric Svensson frÄn Kisa ocksÄ om de kan vara med. Sedan hoppas jag pÄ att unge Mustafa Kadric ska kunna slÄ igenom. Han gjorde flest mÄl (fyra) förra Äret och förhoppningsvis fÄr han till det Ànnu bÀttre i Är."

TrÀnarkommentar: "Det ser bra ut nÀr alla Àr pÄ plats. Vi spelade en trÀningsmatch mot ett lite reservbetonat Kisa. Det blev 3-1 till dem och vi gjorde en bra match trots att hela mittfÀltet saknades. Det kÀnns positivt inför sÀsongen och vi har fyllt pÄ truppen."

SlÀtmons BK hoppas slippa sistaplatsen i division sex.
SlÀtmons BK hoppas slippa sistaplatsen i division sex.
Serien

Division 6 Mellersta Östergötland

I Är Àr det bara sju lag med i mellersta östgötasexan. Det gör att lagen kommer att mötas tre gÄnger istÀllet för tvÄ.
Totalt spelar alltsĂ„ varje lag 18 matcher. 

Lagen: Brokinds IF, Dulqad IK, HĂ€gerstads IF, LBK Gottfridsberg, SlĂ€tmons BK, StjĂ€rnorps SK, Vikingstads SK. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!