AVSLÖJAR: VIF har en mittbackslösning på gång

Ilhan Jejna skadad i premiären. Jakob Johansson klev av mot Myresjö/Vetlanda i helgen. Mittbackskrisen i Vimmerby IF är ett faktum. Men en lösning är på gång. "Vi ska träffa en spelare på tisdag", säger David Lindgren, verksamhetschef i VIF.

David Lindgren bekräftar att VIF närmar sig en lösning på mittbackskrisen.

David Lindgren bekräftar att VIF närmar sig en lösning på mittbackskrisen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-16 14:37

De två första matcherna på säsongen har varit kostsamma för Vimmerby IF:s försvarslinje. En redan tunn trupp har ställts på prov efter att både Ilhan Jejna och Jakob Johansson fått kliva av skadade. Jejna skadade knäet i premiären mot Eneby och väntar på röntgen. Mycket talar för att han missar hela vårsäsongen.

För Johanssons del var olyckan framme i andra halvlek av lördagens match borta mot Myresjö/Vetlanda, som VIF förlorade med 2–1. Han ska enligt uppgift till Sporten har slagit upp sin gamla skada och brutit båtbenet i ena handen. Backen lämnade Heds Arena och åkte direkt till sjukhus för att kontrollera skadan.

Vimmerby IF:s ledning började redan förra veckan titta på en lösning. Nu ska ett första steg mot att hitta en förstärkning tagits.

– Jag kan bekräfta att vi ska träffa en spelare på tisdag, men ingenting är klart, säger David Lindgren som är verksamhetsansvarig i Vimmerby IF.

Enligt uppgifter till Sporten ska det röra sig om en mittback med rutin från spel i klubbar som Nässjö och Vetlanda.

– Jag väntar med att säga något mer. Vi får se om det finns anledning att återkomma på tisdag, säger David Lindgren.

VIF:s nästa match i division 3 är på lördag, då man möter BK Ljungsbro på hemmaplan. En match som sänds på www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!