AVSLÖJAR: Sjukstuga i Gullringens trupp inför premiären

Sjukdomar härjar i Gullringens spelartrupp inför lördagens seriepremiär hemma mot Malmbäck. På torsdagens träning var bara elva man på plats. "Det är många som varit förkylda och haft feber i veckan", säger spelande tränaren Ola Lindblom som är en av de drabbade.

När Gullringen genomförde sin sista träning inför lördagens premiär var det stort manfall.

När Gullringen genomförde sin sista träning inför lördagens premiär var det stort manfall.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-12 10:48

Gullringen har en tendens att vara segstartade i början av säsongen. Förutsättningarna inför årets seriepremiär kan bli rekorddåliga. När sporten var på plats på Gullemon på torsdagskvällen var det mycket folk på plats för att fixa och dona på arenan så den blev spelklar inför lördagens premiär.

Problemet var bara att endast elva spelare fanns med på den sista träningen inför säsongen. Dessutom tränade ett par av dem bara lätt.

– Ja, hade vi spelat ikväll hade det blivit problem att få ihop ett lag. Det är 7-8 killar som är krassliga och har lämnat återbud, sa assisterande tränaren Daniel Wernersson om läget.

undefined
Ola Lindblom, Gullringens GoIF

Han fick leda passet eftersom spelande tränaren Ola Lindblom var en av de sjukdomsdrabbade.

– Jag har åkt på en förkylning och hade feber på torsdagen. Nu känner jag mig lite piggare, säger Lindblom när Sporten når honom på fredagsförmiddagen.

Hur orolig är du över läget i truppen inför premiären?

– Det är klart att det är långt ifrån optimalt. Nu har jag ändå fått positiva signaler från Rasmus Bexell och Martin Höglind Stridell att de känner sig piggare. Vi kan bara hoppas på att så många som möjligt kryar på sig under dagen så får vi göra en bedömning på lördag förmiddag och se vilka som känner sig spelklara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!