Tränaren meddelar att det inte blir en fortsättning

Rosenfors IK kommer få leta efter en ny huvudtränare. Klubben och Niclas Schultz går skilda vägar. "Det var ömsesidigt", säger Schultz.

Niclas Schultz kommer inte att forsätta som huvudtränare för Rosenfors IK.

Niclas Schultz kommer inte att forsätta som huvudtränare för Rosenfors IK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-09 18:52

Det var en framgångsrik säsong där Rosenfors tog sig till uppflyttningsserien i division 4. Kommande säsong kommer RIK dock få klara sig utan Niclas Schultz som slutar som tränare för laget. Något han berättar för oss när vi får tag på honom under torsdagskvällen. 

– Det var ett ömsesidigt beslut från båda parter, vi vill lite olika saker. Men det är inga "hard feelings" och nu går vi skilda vägar. De får söka nytt och jag får se vad som händer framåt, säger Schultz. 

Beslutet togs för några veckor sedan. Därmed blev det bara ett år som huvudansvarig för klubben, ett år som Schultz är nöjd med. 

– Jag fick ut det jag ville och vi började lägga grunderna redan i vintras, sedan jobbade vi oss successivt framåt med ett spel vi var trygga med. Tyvärr gick vi ned oss lite under hösten, men när vi väl hittade spelet var vi riktigt bra. 

Hur kommer du blicka tillbaka på säsongen?

– Det har varit roligt och givande med spelare som velat utveckla sig. Det har varit kul att få arbeta med spelarna under säsongen. 

Schultz berättar också att han inte varit i kontakt med någon annan förening kring ett nytt tränaruppdrag. Det kommer däremot inte bli några problem för elitdomaren i bandy att fylla sin tid under vintern. Till helgen väntar exempelvis en resa till Stockholm där han ska döma matchen mellan Hammarby och Villa–Lidköping. 

Vi har sökt representanter från Rosenfors IK utan framgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!