Kongstad lämnar IFK Tuna: "Gör en omstart"

Efter degraderingen till division fem står det nu klart att Thomas Kongstad inte blir kvar som tränare för IFK Tuna. "Han är avskriven", säger Pierre Ringström i klubbens sportsliga ledning.

Thomas Kongstad kommer inte att leda IFK Tuna nästa säsong.

Thomas Kongstad kommer inte att leda IFK Tuna nästa säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-11-03 17:25

IFK Tuna hade en tung säsong och efter förlusten i derbyt hemma mot Gullringen i den sista omgången stod det klart att de åkte ur fyran. 

Nu har klubbens sportsliga ledning tagit ett beslut hur det blir på tränarfronten till kommande säsong.

– Thomas Kongstad är inte aktuell för en fortsättning. Vi diskuterar flera andra namn, men inget är klart just nu, säger Pierre Ringström.

För Kongstad kom beskedet inte som någon överraskning.

– Jag hade en bra diskussion med klubben för ett par dagar sedan där vi kom fram till att jag inte blir kvar. Även om jag fått erbjudande att stanna är jag tveksam till att jag gjort det, säger Kongstad som inte har några direkta planer för framtiden.

– Jag gjorde lite comeback i år som tränare och hade tänkt att köra ett tag till, men nu får vi se hur det blir.

På spelarfronten står det sedan tidigare klart att Ergest Fasko lämnar för att bli tränare i IFK Västervik. Nu tappar klubben även Mohamed Nori.

– Han aviserade ganska tidigt att han inte skulle fortsätta. Jag tror att han ska spela för IFK Oskarshamn nästa säsong, säger Pierre Ringström som i övrigt inte har räknat bort någon ur den befintliga truppen.

Hur tufft är det att börja om i femman nästa säsong?

– Det var rätt tufft att få ihop det inför förra säsongen också, men det är klart att det blir ännu värre när man åkt ur. Vi kommer sikta på att göra en omstart och bygga från grunden igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!