Avslöjar: De klubbarna jagar Runeson

Silly Season har dragit igång på allvar. I dag kan vi avslöja att Rimforsas avgående tränare Johan Runeson har uppvaktats av två lokala klubbar.

Förre Rimforsa-tränaren Johan Runeson har uppvaktats av Kisa och Gullringen.

Förre Rimforsa-tränaren Johan Runeson har uppvaktats av Kisa och Gullringen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2018-10-16 06:50

Strax före den sista seriematchen meddelade Johan Runeson att han lämnar Rimforsa – efter fyra säsonger som huvudtränare.

– Jag har gjort mitt för den här gången. Man vet aldrig vad som händer i framtiden. Jag kommer finnas kvar i föreningen, och hjälpa till kring seniorlaget, men tränare kommer jag inte att vara, sa Runeson då.

Enligt säkra uppgifter har både Kisa BK och Gullringens GoIF varit i kontakt med Johan Runeson den senaste tiden, för att kolla läget inför 2019.

– Av respekt för de klubbarna som eventuellt har kontaktat mig svarar jag ”inga kommentarer” på de uppgifterna, säger Johan Runeson.

Vad vår tidning erfar fick Kisa ett snabbt ”nej tack” av Runeson. Däremot lever dialogen med Gullringen.

Att Gullringen – som har gjort en mycket bra säsong och just nu kvalar till division tre – undersöker möjligheten att plocka in en ny huvudtränare kan verka överraskande.

Men det är ingen dramatik inblandat. Den nuvarande tränaren Daniel Ohlsson har ett utgående kontrakt och har aviserat att framtiden är osäker.

Anledningen är hans flickvän, Vimmerby IF:s skyttedrottning Nathalie Johansson, lockas av spel högre upp i seriesystemet. Om det blir ett klubbyte för hennes del behöver förmodligen paret flytta.

Johan Runeson vill inte kommentera några frågor som rör Gullringens GoIF.

Men rent generellt säger han så här om sin tränarframtid:

– Egentligen har jag lovat familjen att ta ett sabbatsår 2019. Det troliga är att det blir så. Men jag stänger inte dörren helt om det dyker upp något konkret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!