Kan IFK ta chansen: "Krävs en toppenprestation"

En sista avgörande kvalmatch. Med en plats i division 4 på spel. IFK Tunas tränare Lars Gustavsson är laddad för lördagens möte med Tenhult borta. "Det ska bli jätteroligt, men vi måste göra en toppenprestation om det ska gå vägen. Tenhult känns som ett väldigt homogent lag", säger han.

Lasse Gustavsson, tränare för IFK Tuna.

Lasse Gustavsson, tränare för IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-27 16:00

Det är snart dags att bläddra fram till november månad i kalendern. Det är bara ett av de lokala fotbollslagen som sett till att förlänga säsongen så pass. IFK Tuna har givit sig själva möjligheten att spela en helt avgörande kvalmatch mot Tenhult borta på lördagen.

Lars Gustavsson kom in ny som tränare för laget inför säsongen och är nöjd och glad över att de har lyckats så bra.

– Vi har en stark säsong bakom oss så spelarna förtjänar verkligen den här möjligheten. 

Ett aber inför matchen är att IFK Tuna kommer att få klara sig utan både Anton och Martin Carlsson. De ska vara gudföräldrar på ett barndop i Västervik samtidigt som matchen avgörs i Tenhult.

– Det hade varit kul att få vara med och spela en sådan match såklart. Dopet får ändå gå före. Syrran hade satt ett datum i god tid efter att serien var slut, men nu när det blev kval blev det en krock ändå. Det är svårt att ändra ett datum för dop så laget får klara sig utan oss den här gången, säger Anton som ändå har hopp om att IFK ska kunna vinna och ta steget upp.

– Vi har ett starkt lag som mycket väl kan vinna på lördag. Det hade varit kul om de löste det så vi får chansen i fyran igen nästa säsong.

undefined
Anton Carlsson, IFK Tuna

Hur stort avbräck blir det för laget?

– Det kommer inte att bli lätt att ersätta framförallt Anton. Han har visat strålande form på slutet och vi har ingen spelartyp som kan gå in och ta hans roll rakt av. Vi kommer att få spela lite annorlunda istället. Samtidigt har vi vetat om länge att bröderna inte kan spela den här matchen och kunnat förbereda oss på det, säger Gustavsson.

IFK Tuna och Tenhult har mötts en del på senare år. Såväl 2020 som 2021 var de i samma serie i division 4. Det var pandemisäsonger som spelades med enkelmöten och Tenhult vann då två matcher på Tunhamra med 2–1 respektive 3–2.

Vad har du för bild av Tenhult?

– Jag vet att de tog de flesta av sina poäng under hösten och räddade kvalplatsen på Hultsfreds FK:s bekostnad. Jag har inte lagt så mycket krut på att studera deras spel, men räknar med att de är ett homogent lag rakt igenom.

Vad krävs av er för att vinna?

– Vi måste verkligen göra en toppenprestation rakt igenom. Lyckas vi sätta vårt positions- och försvarsspel och spelar modigt utan att spela dumt så har vi en chans. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!