Hammar till Tunhamra – åtta frågor med Tunas nyförvärv

Joakim Hammar är ett av IFK Tunas många nyförvärv inför kommande säsong. Vi ställde åtta frågor till honom, för att ta reda på varför klubbytet blev av, hur han ser på Lasse Gustavsson som tränare och vad man kan förvänta sig av Tuna 2024.

Joakim Hammar tycker att första tiden i IFK Tuna varit positiv, och han tror det kan bli en spännande säsong för division 5-laget.

Joakim Hammar tycker att första tiden i IFK Tuna varit positiv, och han tror det kan bli en spännande säsong för division 5-laget.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-02-22 12:25

Varför bestämde du dig för att gå till Tuna, och lämna Södra Vi?

– Jag behövde en nytändning, det klassiska svaret. Jag hade haft några lite tuffare år i Södra Vi, både för personlig del men även för laget. Jag funderade på att lägga av men så tänkte jag att det kunde vara roligt att testa något nytt, med ett nytt gäng i en ny miljö.

Hur har första tiden i klubben varit?

– Det har varit positivt. Sen har jag missat en del träningar i början på grund av sjukdom och sånt. Men jag har kommit in i det bra, jag trivs med grabbarna och tränaren.

Du är inte skraj för att byta miljö, hur kommer det sig?

– Är man inte nöjd och trivs där man är får man testa något nytt. Det är kul att lära känna nytt folk också. 

Tuna har gjort många spännande värvningar, vad kan man förvänta sig av er 2024?

– Det kan bli riktigt bra, men jag tycker inte man ska sätta för höga förväntningar heller. Klickar det tror jag vi kan gå långt. Topp fyra tycker jag låter rimligt.

Några i laget som imponerat extra på dig?

– Det känns spännande och vi är stabila i alla lagdelar. Men vi har inte spelat match ännu, så det är svårt att uttala sig om någon enskild.

undefined
Joakim Hammar byter från ett blåvitt lag till ett annat.

Lasse Gustavsson. Hur vill du beskriva honom som tränare?

– Han är lätt att snacka med och kommer alltid fram och ger råd och tips på vad man kan förbättra. Han vill att man ska våga ta för sig, spela en rolig och anfallsglad fotboll. Sen ska man också veta vad man gör i försvaret och inte bjuda motståndarna på för mycket. Känslan är att han vill att publiken ska gilla vad de ser. 

På tal om annat, ditt Manchester United, vad tänker du om dem?

– Det går fram och tillbaka hela tiden... Det har varit tufft ända sedan "Fergie" (Sir Alex Ferguson) lämnade. Visst, de vinner någon titel här och där men det är inte som på glansdagarna. Men nu, med en relativt ny ledning, kanske det händer lite. Erik Ten Hag kan vara kvar resten av säsongen, sen kan han lämna. Jag ser inte riktigt någon tydlig spelidé.

Åter till Tuna. Match mot Gullringen på fredagskvällen, det måste bli en bra värdemätare?

– Absolut, det kan man lugnt säga. Det blir tufft, men det är lika bra att börja hårt direkt. Det kan bli roligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!