Återvänder till Norge: "Bara att kriga på"

Simon Alexandersson spelade i Vimmerby IF 2014 och 2015. Sedan har han gått vidare till en högre nivå och den här säsongen spelade han med Dalkurd i Superettan, på lån från norska Kristiansund.

Simon Alexandersson tillbringade säsongen i Dalkurd.

Simon Alexandersson tillbringade säsongen i Dalkurd.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotboll2019-11-19 19:30

Anfallaren lämnade IK Brage för Kristiansund under sommaren 2018. Han fick hoppa in i en del matcher, men inför den här säsongen lånades han ut till Dalkurd, som kom åtta i Superettan den här säsongen.

– Det har varit helt okej, tycker Simon.

– Vi började lite halvknackigt och hade lite stolpe ut de första matcherna, men kom igång efter ett tag. Vi hade ändå högre förhoppningar än en åttondeplats, men det är svårt också när man har en massa nya spelare.

Vetlandasonen Simon Alexandersson spelade 25 matcher, varav 21 var starter. På de matcherna gjorde den långe anfallaren tre mål och en assist.

– Alltså det var väl helt okej spelmässigt, men jag gjorde inte så mycket mål som jag hade velat. Det har varit lite upp och ned. 

Varför tror du att det inte har blivit så mycket mål?

– Det är svårt att säga. Jag hade en del chanser i början av säsongen, där jag missade eller målvakten räddade. Det har varit lite stolpe ut. Jag har ändå petat in några bollar, men hade velat göra fler. 

I januari ska Simon Alexandersson tillbaka till Kristiansund, för att kämpa om en plats där. Han har ett år kvar på kontraktet. 

– Jag har pratat lite grann med dem. De har mest kollat av läget och så. Jag har fått lite speltid nu, men norska högstaligan är ju ett steg högre upp. 

Hur stora är chanserna tror du att ta en plats?

– Det beror på lite. Kommer jag dit och gör en bra försäsong så är man med i snacket. Sedan är det ju stor konkurrens, men jag hoppade ändå in i alla matcher när jag var där innan utlåningen. Det är bara att kriga på så får man se vad som händer. Som anfallare är det ju lite speciellt också. Ibland gör man mål, då är man plötsligt ordinarie och målen börjar trilla in. 

När Simon spelade med Vimmerby IF i division 2 gjorde han 25 mål på 40 matcher. Han följer fortfarande laget lite grann. 

– Jag har kontakt med Rickard (Thuresson) fortfarande och brukar hänga med hur det går. Det var tråkigt att de åkte ur, säger Simon Alexandersson. 

Tror du de kommer kunna ta klivet upp igen?

– Det borde de kunna göra. Det är en bra klubb med alla förutsättningar för spel högre upp. Jag blev förvånad övet att de åkte ur i år, och trodde absolut att de skulle klara sig kvar. Jag vet inte exakt hur bra de andra lagen är, men det hade förvånat mig om Vimmerby inte blir ett topplag i serien. 

Här är Simon Alexandersson i AFC-tröjan, som han spelade i 2017.
Här är Simon Alexandersson i AFC-tröjan, som han spelade i 2017.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!