Asoro hjälte: "Allt flög ut från kroppen"

Han blev inbytt, han fick friläge och han avgjorde. Joel Asoro gav Djurgården-supportrarna bästa tänkbara påskpresent. –Jag har väntat väldigt länge på det här, säger han efter 2–1-segern mot IFK Norrköping.

Joel Asoro gjorde 2–1 för Djurgården mot IFK Norrköping – ett mål som gav Djurgården tre poäng.

Fotboll2022-04-16 17:09

Men segermålet satt långt inne.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid nickskarvade Victor Edvardsen bollen i steget på inbytte Asoro som fri med Oscar Jansson inte gjorde något som helst misstag.

2–1 till Djurgården och matchen var punkterad.

– Jag har väntat väldigt länge på det här, så jag gnäller inte, säger en belåten Asoro efter matchen.

– Victor och jag har snackat om det lite, om det blir ett kontringsläge ska vi bara sticka på djupet och vara redo. Det var det som hände, chansen kom och det var ingen tveksamhet. Sedan tänkte jag inte så mycket, jag får i väg ett avslut och det var skönt att den gick in.

Extra speciellt mål

Fullträffen på påskafton var extra speciell. Känslorna var många – och härliga.

– Allt flög ut från min kropp, ganska mycket tyngd. Min dotter blir fem månader i dag, det är hennes första match hon är här, det blir en extra grej, säger 2–1-målskytten.

Edvardsen njöt även han.

– Skönt för Joel att få näta och att vi får tre poäng, konstaterar han.

Ja, för de där tre poängen kunde mycket väl ha slutat i noll poäng.

Sumpade straff

IFK Norrköping hade 1–0 i halvtid efter mål av Jonathan Levi, trots flertalet klara målchanser från hemmalaget, främst signerade Edvardsen och Sead Haksabanovic.

Men det var 1–0 till gästerna på tavlan – och 2–0 var inte långt bort kvarten in på andra halvlek.

IFK Norrköping erövrade boll och ställde om blixtsnabbt innan Christoffer Nyman föll i en duell med Hjalmar Ekdal.

Straff för gästerna.

Nyman tog själv hand om straffen – och brände.

Det resulterade i glädje på hemmaläktaren som fick ny energi, energi som gav utdelning drygt fem minuter senare.

Magnus Eriksson matade in inlägget som landade hos nyss inbytte Emmanuel Banda. Banda klippte till och ensam kvar på mållinjen hade Pekings Linus Wahlqvist chansen att rensa undan. Men Wahlqvist var inte i balans, fick inte till rensningen och det var 1–1 på resultattavlan.

Och resten vet vi. Fem minuter från slutvisslan skickade Asoro in slutresultatet 2–1.

Djurgården har sex poäng efter tre spelade omgångar. Peking har däremot fått en desto tyngre start på allsvenskan. Laget har inlett med tre raka förluster.