Asllani: "Vi ska slÄss om guldet"

MÄnga har tippat Linköpings FC som guldlag i höst. PremiÀren sa inget annat. "Med det hÀr laget ska vi slÄss om guldet", sa Kosovare Asllani.

Foto: Peter Jigerstrom

fotboll2019-04-17 22:07

LandslagsstjÀrnan, med en given startplats i svenska VM-elvan i sommar, sÄg belÄten ut och tacka sjutton för det.

Det blev hela 5–0 (2–0) i allsvenska premiĂ€ren mot VĂ€xjö och det kunde ha varit mer.

En drömstart pÄ sÀsongen som ska LFC tillbaka till toppen.

Det var 94 imponerande minuter och en spelmÀssig insats som lovade mer. Effektiviteten gick inte att klaga pÄ den heller.

– Bra att fĂ„ respekten med oss direkt och att visa att vi kan spela den hĂ€r sortens fotboll, sa Kosovare Asllani.

MÄnga tror att ni ska ta guld i höst. HÄller du med?

– Vi Ă€r bekvĂ€ma med det. Med det hĂ€r laget och de namn som vi har i startelvan ska vi vara dĂ€ruppe och slĂ„ss om guldet.

2018 var ett Är att glömma för alla med LFC-sympatier och ni kanske minns hur exempelvis Asllani under hösten uttryckte sin frustration och besvikelse.

I en intervju med Sporten sa hon bland annat:

– Jag har nĂ€stan bara spelat lag som kĂ€mpat om medaljerna in i det sista. SĂ„ det Ă€r vĂ€ldigt ovant och en situation du inte vill uppleva. Det finns inte i min vĂ€rld. Jag har varit vĂ€ldigt tydlig med att vi mĂ„ste fĂ„ in spelare sĂ„ vi kan vinna. Jag vill vara i ett lag som vill och ska vinna. Jag kom inte hit för att spela i ett mittenlag.

Nu blÄser mer positiva vindar och efter utklassningen i premiÀren sa Asllani:

– KĂ€nslan Ă€r att vi har nĂ„got bra pĂ„ gĂ„ng. Det finns en annan stabilitet och trygghet. BĂ„de i laget och pĂ„ ledarsidan. De nya som har kommit in har gjort det bra. Vi har en tydligare spelidĂ©, men Ă€r samtidgt oförutsĂ€gbara och har olika dimensioner i spelet. Vi kan bli Ă€nnu bĂ€ttre upp pĂ„ att skruva upp tempot.

– Det Ă€r viktigt att vi inte drar för stora slutsatser av det hĂ€r. Det var en match. Det Ă€r mĂ„nga kvar, sa 29-Ă„ringen.

Nu sprÀckte nyförvÀrvet Mimmi Larsson nollan redan efter sex minuter och sen var det klasskillnad modell större. LFC spelade kreativt, hade mycket spring i benen och hittade inte minst fram lÀngs kanterna.

Flera snygga mÄl efter vassa anfall blev det ocksÄ.

Som nĂ€r Lina Hurtig stötte in 2–0 frĂ„n nĂ€ra hĂ„ll, som nĂ€r Kosovare Asllani placerade in 3–0 med ett vĂ€lplacerat skott och som nĂ€r Frida Maanum fick drömtrĂ€ff till 4–0.

– Vi var explosiva framĂ„t och vĂ€xlade upp nĂ€r vi behövde det. Men framförallt gillade jag intensiteten och aggressiviteten i presspelet. Det gjorde att vi vann tillbaka mycket bollar och kunde skapa mer framĂ„t, sa Asllani.

Olof UnogÄrd, trÀnaren, sammanfattade det rÀtt bra:

– Mycket mer Ă€n sĂ„ hĂ€r kan man vĂ€l inte krĂ€va av en premiĂ€r?

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om