Asllani sänkte Juventus – Rolfö målskytt

Milan besegrade Juventus med 4–3 i ett svängigt stormöte. Detta efter att Milans stora stjärna Kosovare Asllani gjort två mål. I Spanien blev Fridolina Rolfö målskytt för sitt Barcelona när Betis besegrades med 3–0.

Kosovare Asllani gjorde två mål i Milans 4–3-seger mot Juventus. Arkivbild.

Fotboll2022-10-22 16:58

I den 23:e minuten sprang Asllani i från Juventus svenska mittback Linda Sembrant och petade bollen förbi Roberta Aprile i Juventus-målet.

Knappt två minuter senare satte svenskan även 2–0.

Sex minuter reducerade Juventus – men glädjen blev kortvarig. Minuten senare låg nämligen bollen återigen i Juventus mål, och 3–1 till Milan var ett faktum.

Efter en dryg timme utökade Milans polska försvarare Malgorzata Mesjasz ledningen till 4–1 och Milan såg ut att gå mot en enkel seger.

Juventus satte dock i en högre växel och reducerade två gånger i slutet av matchen genom Cristiana Girelli. Närmare än så kom dock inte Turin-klubben.

Linda Sembrant och Amanda Nildén spelade hela matchen för Juventus, medan Evelina Duljan byttes in i den 57:e minuten.

Asllani spelade 73 minuter för Milan innan hon byttes ut.

Därtill tog Barcelona sin femte raka seger i den spanska ligan. Mot Real Betis noterades den svenska landslagsstjärnan Fridolina Rolfö för ett mål.

Rolfö tryckte in 1–0 till den katalanska storklubben strax före paus. Målet var svenskans första för säsongen. Matchen slutade 3–0.

Barcelona toppar tabellen, fem poäng före Atletico Madrid.