Asllani efter sista matchen: "Historisk säsong"

Lång, intensiv och framgångsrik. Så beskriver Kosovare Asllani sin säsong med Real Madrid som tog slut i helgen och resulterade i en andraplats i ligan. Det återstår att se var hon spelar nästa säsong.

Kosovare Asllani spelade sista matchen för säsongen med Real Madrid i helgen som kan bli hennes sista i klubben också.

Kosovare Asllani spelade sista matchen för säsongen med Real Madrid i helgen som kan bli hennes sista i klubben också.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2021-06-29 15:00

Söndagens match mellan Real Madrid och Grandilla Teneriffe slutade 1–1 och Kosovare Asllani hoppade in och spelade sista halvtimmen i vad som kan bli den sista för klubben i hennes hjärta. I ett inlägg på Instagram tackar hon för supportrarnas stöd och summerar säsongen:

"Vilken historisk säsong det har varit. En lång, intensiv och framgångsrik. Jag är stolt över att ha varit en del av den historia vi har skrivit det gångna året i Real Madrids tröja där det viktigaste har varit att säkra en plats i Champions League genom att komma tvåa i ligan. Den bästa tiden väntar ännu för klubben. Tack till alla Madristas för ert ständiga stöd", skriver Asllani som även blivit utsedd till årets spelare av klubbens fans.

32-åringen från Vimmerby har ett utgående kontrakt med Real Madrid och har ryktats vara på väg att byta klubb i sommar. Det har bland annat ryktats om att Juventus har varit intresserade av att värva henne. Det skulle i så fall innebära att Asllani kan lägga ytterligare en europeisk toppklubb på sitt CV då hon tidigare spelat i Paris och Manchester City.

De närmaste tiden ligger dock Asllanis fokus på spel med landslaget som ska delta i OS i Japan. Gruppspelet inleds den 21:a juli med rivalmötet med USA och även Nya Zeeland och Australien spelar i Sveriges grupp. Då återstår det att se om Sverige kan nå hela vägen och förbättra det OS-silver man tog i Rio De Janeiro 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!