Storm: "Skönaste jag varit med om"

Han klev fram när det behövdes som mest. Med sitt 17:e mål för säsongen gjorde Joakim Storm 2–2 för Vimmerby mot Gullringen. "Det är det skönaste jag har varit med om", sa Storm efter att ha skjutit upp Vimmerby i trean.

Joakim Storm blev matchhjälte för Vimmerby mot Gullringen.

Joakim Storm blev matchhjälte för Vimmerby mot Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-16 23:51

En gammal och en ny skyttekung stod i händelsernas centrum när Vimmerby bärgade den där poängen i derbyt mot Gullringen som behövdes för att säkra seriesegern.

I den 78:e minuten slog Ludvig Strömbom ett inlägg som Rickard Thuresson försökte skarva. Han nådde inte bollen, men den damp istället ned perfekt hos Joakim Storm. I en duell mot Gullringens utrusande målvakt fick Storm till en perfekt chip och fick se bollen gå in i mål.

– Jag fick chansen och tog den när det behövdes som mest. Det var underbart att se bollen gå in och få fira med mina medspelare, sa Storm som är uppe på 17 fullträffar för säsongen och på god väg mot en skytteligatitel.

Det såg ett tag mörkt ut för Vimmerby. Storm själv grämde sig över en miss i första halvlek.

– Jag hade ett skott i stolpen då och det satte sig lite i huvudet. Sedan var det tufft i underläge 2–0, men samtidigt är vi alltid starka till slut. När vi fick 2–1 och de åkte på ett rött kort kändes det som det skulle gå vägen.

Hur stort är det att vinna serien för dig?

– Det är det skönaste jag varit med om. Nu ska vi fira det här i en om inte till och med två dagar.

undefined
Rickard Thuresson fick spela på topp för Vimmerby och var en viktig kugge i laget.

Storm är en het efterträdare till lagets forne skyttekung Rickard Thuresson som spelade forward igen mot Gullringen efter att ha vikarierat i backlinjen ett tag. Han stortrivdes på Gullemon både under och efter matchen.

– Det var en tuff match där Gullringen lika gärna kunde ha dragit ifrån ännu mer. Jag tycker ändå att vi kämpar på och trycker ned dem till slut. En viktig faktor för oss var att Ola Lindblom fick kliva av dryga kvarten från slutet. Då öppnade det upp sig lite mer i deras försvar, sa Thuresson som uppskattade stämningen kring planen.

– Det var en match med gammal hederlig derbykaraktär med mycket folk som står och skriker kring planen.

Thuresson har tidigare aviserat att han inte har för avsikt att följa med laget upp i trean. 

– Jag är avstängd i nästa match, så vi får se om det här blev min sista. Det skulle vara ett rätt så bra avslut ändå.

Däremot ansåg han att Gullringens agerande i slutet av matchen var under all kritik.

– Det är onödigt av dem att dra på sig massor av varningar och få spelare avstängda till nästa match mot Tranås. Det försämrar deras chanser avsevärt och jag hade gärna sett att de också tog sig upp i trean.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!