Arvid Borell målskytt - men Hägerstad föll

Hägerstad blev besegrade av Österstad på bortaplan i division 5 Östergötland västra herr i fotboll, där matchen på lördagen slutade 4-1 (2-1).

Österstads IF vann mot Hägerstads IF

Fotboll2023-04-29 19:05

Österstad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fem minuter slog Kim Nilsson till.

I den 26:e minuten blev Österstads Patrik Karlsson utvisad.

Hägerstad kvitterade till 1-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Arvid Borell på straff.

Österstad tog ledningen på nytt i 35:e minuten, genom Martin Hovlund. Direkt efter pausen nätade Pontus Ivarsson och ökade Österstads ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Hugo Brindmark och ökade ledningen för Österstad. 4-1-målet blev matchens sista.

För tabellens utseende betyder det här att Österstad ligger på sjunde plats medan Hägerstad har tiondeplatsen.

I nästa omgång har Hägerstad Vikingstad hemma på Ekvallen, lördag 6 maj 12.00.