Artetas önskan: Wenger tillbaka i Arsenalroll

Efter 22 år på posten lämnade Arsène Wenger tränaruppdraget i Arsenal för tre år sedan. Men Mikel Arteta hade gärna sett att han återvänder till Londonklubben. –Förhoppningsvis kan vi få honom närmare klubben, säger spanjoren.

Arsène Wenger. Arkivbild.

Arsène Wenger. Arkivbild.

Foto: Claude Paris/AP/TT

Fotboll2021-11-25 15:37

Arsenal nuvarande tränare, tillika Wengers före detta spelare, Mikel Arteta träffade den nu 72-årige fransmannen under premiären till dokumentärfilmen "Arsène Wenger: Invincible".

Filmen handlar om Premier League-säsongen 2003–2004, när Wenger ledde Arsenal till ligatiteln utan att förlora en enda match längs vägen.

På en presskonferens säger Arteta att han gärna sett att Wenger återvänder till Arsenal – och att de pratade om det på premiären. Han vill inte utveckla i vilken roll det skulle röra sig om.

– Jag skulle önska att han var närmare mig personligen. Det skulle vara till stor hjälp – och det skulle vara till stor hjälp för klubben, säger Arteta.

– Jag kan säga från min sida, och tror att jag kan prata för alla, att vi hade varit glada över att ha honom närmare.

Wenger är i nuläget Internationella fotbollsförbundet Fifas chef för fotbollens globala utveckling.

Han ledde Arsenal från 1996 till 2018. Det blev totalt tre ligatitlar och sju segrar i FA-cupen under hans sejour i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om