Nytt upplägg blev lyckat: "Gjort allt vi kan"

En organisation med ordning och reda och goda yttre förutsättningar. När David Lindgren ska summera den 45:e upplagan av Bullerby Cup känner han sig nöjd. "Vi har gjort allt vi kan för att få 3 500 spelare och ledare att trivas", säger han.

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren är nöjd med årets upplaga av Bullerby Cup.

Vimmerby IF:s verksamhetsansvarige David Lindgren är nöjd med årets upplaga av Bullerby Cup.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-30 16:00

När sporten når David Lindgren vid lunchtid på söndagen känner han sig nästan helt färdig med arrangemanget av Bullerby Cup.

– Vi fick klart mycket av det sista arbetet med att avrunda cupen redan på lördagskvällen. Efter att ha lagt några timmar till på söndagsförmiddagen så känner jag att vi är i mål, säger Lindgren som i år styrt skutan för första gången.

– Det har gjorts en rad förändringar i ledningsgruppen inför det här året. Så här i efterhand känner jag att det mesta har fallit väl ut. Vi har fått till ett stort engagemang från föräldrar till spelare i våra ungdomslag där många har dragit ett strå till stacken. Det mesta har klaffat som vi vill och utifrån lagen som gästat har vi enbart fått positiva omdömen.

undefined
15-årige Assar Simonsson från Hultsfred fick chansen att döma F13-finalen.

En viktig del av funktionärsstaben är domarna. Mikael Fransson har i vanlig ordning styrt upp den biten och är nöjd med hur saker och ting löst sig.

– Vi har haft 46 domare som har hjälpts åt för att få ihop det. I den bästa av världar hade vi behövt ett tiotal ytterligare, men det blev en del sena avhopp. Samtidigt gillar många att döma många matcher när de väl är på plats så det blev ganska bra ändå, säger Fransson som ser Bullerby Cup som en möjlighet att rekrytera nya domare.

– Det är en bra chans för yngre förmågor att få prova på. I år har flera duktiga killar och tjejer tagit chansen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!