Här är årets damelva: "Traktens bästa spelare"

Herrelvan presenterades för några dagar sedan. Nu är turen kommen till årets bästa damelva. Här är spelarna som varit bäst under 2021, enligt oss.

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten har utsett årets damelva i den lokala fotbollen.

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten har utsett årets damelva i den lokala fotbollen.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-01-06 17:00

MÅLVAKT

MAJA BJERKINGER, Rimforsa IF

Kommentar: Rimforsa hade ett tufft år som nykomling i division två, men lyckades med nöd och näppe till slut fixa nytt kontrakt. Maja Bjerkinger gjorde trots många insläppta en mycket stark säsong och hyllades av sin tränare Mats Andersson. "Inget lag som vi mötte i tvåan hade en bättre målvakt än oss", sa han. Enligt oss är hon också traktens bästa målvakt.

undefined
Maja Bjerkinger är en duktig målvakt i Rimforsa IF.

BACKAR

HILDA INGVARSSON, HM IS

Kommentar: Tillbaka i lokalfotbollen och var som väntat en bra injektion i ett HM IS, som alltså kom tvåa i Vetlandafyran, tre poäng bakom seriesegrande Eksjö U. Hilda Ingvarsson bidrog med sin rutin och sin förmåga att ligga rätt i planen och skänka trygghet till laget.

SANDRA EDLUND, Gullringens GoIF

Kommentar: När det inte blev någon fotboll i division två med FBSK valde Sandra Edlund att ta ett par kliv neråt i seriesystemet för spel i Gullringens GoIF. Nu blev visserligen laget nästjumbo i serien, men Sandra Edlund var en av dem som stod för en bra insats. Är placeringssäker, har ett bra driv och en stark vinnarmentalitet. Prisades som årets bästa spelare av klubben.

JOHANNA BELLANDER, Vimmerby IF

Kommentar: Den division ett-meriterade ytterbacken värvades från Rödsle och var en av Vimmerbys mest stabila spelare under säsongen. Mångsidig och bra både defensivt och offensivt.

undefined
Johanna Bellander, Vimmerby IF.

MITTFÄLTARE

JULIA ROSIN, Vimmerby IF

Kommentar: 20-åringen är ett energiknippe och med en hög arbetskapacitet. Ger sig aldrig och jobbar ofta hårt i det tysta. Har en speed och har utvecklat duellspelet och även passningsspelet.

ELIN LINDQVIST, Hultsfreds FK

Kommentar: Fick chansen tidigt i Hultsfreds A-lag och har trots sin ringa ålder skaffat sig erfarenhet. Har varit på Vimmerbys radar tidigare och nu har den hårt arbetande mittfältaren tagit steget till en högre division och en ny klubb. Kommer säkerligen vara högaktuell att ta plats direkt i division två. I HFK var hon tongivande under säsongen.

undefined
Elin Lindqvist tar steget från Hultsfred till Vimmerby.

EA WESSÈN, Rimforsa IF

Kommentar: Anfallare, inre mittfältare, mittback... you name it. Ea Wessén klarar alla roller galant. I Rimforsa tog hon ett stort ansvar under 2021. Både på och utanför planen. En spelare med starka ledaregenskaper och som imponerade när hon tog klivet ner som mittback i slutet av säsongen.

undefined
Ea Wessén har haft en viktig roll i Rimforsa.

Elin Börjesson, Vimmerby IF

Kommentar: Den meriterade mittfältaren hann med ett handfull matcher innan studier lockade på annan ort. Börjesson är en klassspelare och härlig att se på fotbollsplanen med sin attityd, sin snabbhet och energiska spelstil.

undefined
Elin Börjesson, Vimmerby IF.

ANFALLARE

EMMA SJÖKVIST, HM IS

Kommentar: Bra i innebandy, bra i fotboll. I HM är hon lagets ledande spelare och är målfarlig och ett ständigt offensivt hot. Emma vann seriens skytteliga klart och pangade in 14 mål. Det var faktiskt dubbelt så många som seriens näst bästa målskytt.

NATHALIE JOHANSSON, Vimmerby IF

Kommentar: Valdes till årets bästa damspelare av vår tidning. Självfallet tar "Natta" även en given plats här, i vår elva. Den fruktade målskytten är kort och gott traktens bästa fotbollsspelare och har kvaliteter som få andra kan matcha på den här nivån.

EMMA ADOLFSSON, Rosenfors IK

Kommentar: Är en stark profil hos de grönvita och hjärtat bankar hårt för klubben. Rosenfors hade det poängmässigt tufft i fyran. Emma Adolfsson är en drivande kraft och målmässigt noterades hon för fem fullträffar. Det är en tangering av en hennes bästa målskörd.

undefined
Emma Adolfsson i RIK har tangerat sin målmässigt bästa säsong.
Nathalie Johansson var den allra bästa målskytten på damsidan i vår trakt.
Nathalie Johansson var den allra bästa målskytten på damsidan i vår trakt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!