"Äntligen är vi igång med matcherna"

Som vi har väntat på den efterlängtade fotbollspremiären, och i helgen var stunden inne. Västerviks FF gjorde debut i division 3 hemma mot Malmslätts AIK i söndags.

VFF:s Sonny Karlsson fick många bollar att jobba med under matchen och visade att han är ett offensivt hot.

VFF:s Sonny Karlsson fick många bollar att jobba med under matchen och visade att han är ett offensivt hot.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2020-06-15 14:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De vitklädda gästerna tycktes ha svårt att hänga med hemmalaget inledningsvis och jag började tänka att trean inte kommer att vara några som helst problem för VFF. Ett tidigt stolpskott från Calle Sjögren och ett par vassa målchanser från nyförvärvet Sonny Karlsson stärkte dessa tankar.

Sen fick jag se något jag aldrig sett på Bökensved tidigare. Malmslätts Dinko Felic bröstade ner ett inlägg till högerfoten, vände upp och drog till på volley över en chanslös Albin Liffner in i bortre. Riktigt hög klass! Där började jag tveka på min tidiga analys. Istället tänkte jag att det kanske blir en tuff säsong för Västervik det här.

Men nej, VFF visade att de har i trean att göra. Det offensiva spelet imponerade på mig, trots en hel drös med bommade målchanser. 3–1 till Västervik hade varit ett mer rimligt halvtidsresultat än 1–1.

undefined
VFF fick jubla en gång i premiären mot Malmslätt och det var när Tobias Palm nickade in 1-1.

Det blev ett riktigt intressant nykomlingsmöte och trots 1–2-förlusten för VFF hoppas jag att ni njöt lika mycket som jag av att äntligen få se en tävlingsmatch med adrenalin, känslor, sträckta vrister, glädje, besvikelse och allt annat som hör till.

Jag ser redan fram emot onsdagens heta premiär och division 4-derby mellan IFK Västervik och Gullringens GoIF på Bökensved som vi också sänder live. Ni kan se matchen på våra sajter; vt.se eller vimmerbytidning.se, med start klockan 18:50.

Se till att skaffa era digitala konton så har vi en ruskigt rolig fotbollssäsong tillsammans!

undefined
Nyförvärvet Daniel Engel bidrog med kraft på mittfältet.
Karta: Bökensveds sportcenter Kultur & fritid