Ännu en måstematch för Vimmerby IF

När fyra matcher återstår att spela har Vimmerby IF fyra poäng upp till säker mark. På lördag möter man Lindö, som ligger precis under strecket.

Mia Anspach och hennes Vimmerby IF möter Lindö i en mycket viktig match på lördagen.

Mia Anspach och hennes Vimmerby IF möter Lindö i en mycket viktig match på lördagen.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-09-07 07:10

En vinst för Vimmerby IF hemma mot Lindö FF under lördagen hade betytt väldigt mycket i kampen om nytt kontrakt i damernas division ett. Lindö ligger precis under nedflyttningsstrecket med sina 13 poäng, medan VIF ligger sist med tio poäng. När lagen nu möts är det ett VIF som vet precis vad som gäller.

– Alla är taggade och alla vet att det är en viktig match både för Lindö och för oss. Det laget som har bäst inställning kommer att vinna matchen, säger Vimmerby IF:s tränare Mikael Rinaldo.

Rinaldos lag åkte på en storförlust borta mot topplaget Bergdalen senast då det blev hela 8-1. Nu möter man ett betydligt sämre lag.

– Lindö är rätt så lika oss. De är snabba på kanten och det är där vi måste sätta stopp för dem för att vi ska kunna ta tre poäng, säger Rinaldo.
Vad har ni pratat om under veckan?
– Vi har försökt slipa på lite detaljer i försvarsspelet för att kunna få stopp på deras kontringar. Men sedan gäller det bara att släppa på handbromsen framåt och köra.

Greta Koponen är tillbaka i VIF. Anna Karlsson är fortsatt skadad och ser ut att missa resten av säsongen. Även Kujtese Rexha är borta på grund av en fotskada.

Vimmerby IF:s lag: Sofie Johansson (MV), Malin Blidfors, Malin Söderlund, Greta Koponen, Julia Rosin, Tilda Föghner, Nathalie Milton, Andrea Lundgren, Maria Anspach, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö.
Bänk: Malin Engström, Molly Levin, Moa Nyström, Svea Backstad och Maja Allvin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!