Pangstart för VIF – anfallsduon i högform direkt

Tre mål på tre minuter. Det angav tonen på den första träningsmatchen för säsongen för Vimmerby IF som laget vann med 8–2. Nathalie Johansson svarade för hela fem av målen. "En kanoninsats av hela laget och vi visar en imponerande effektivitet i anfallen", sa tränaren Pierre Brorsson.

Nathalie Johansson gratulerar anfallskollegan Frida Pöder som stod för både 2-0 och 3-0 mot Växjö.

Fotboll2023-03-04 13:51

Kommande seriekonkurrenten Växjö BK gästade Vimmerby IF på Arena Ceos på lördagen. Solen sken, men värmde inte nämnvärt i den iskalla blåsten. Åskådare och spelare i hemmalaget fick dock anledning att ta sig en värmande applåd inte bara en, eller två, utan tre gånger på kort tid.

Vimmerbys målkavalkad i mitten av första halvlek började med att Nathalie Johansson blev fälld i ett friläge. Domaren blåste för straff och plockade upp det röda kortet för en målchansutvisningen. Eftersom det var en träningsmatch gällde dock straffet bara spelaren så Växjö fick plocka in en ersättare och fortsätta med elva spelare på planen.

Nathalie Johansson förvaltade straffen väl i den 24:e minuten. Direkt efter så slog Saga Stejdahl en välavvägd långboll till Frida Pöder som forcerade in 2–0. Minuten efter kom Pöder loss igen efter en bra passning från Julia Rosin och placerade in 3–0 via stolpen.

Växjö kunde sedan komma igen och reducera till 3–1 innan första halvlek var över.

I början av andra halvlek utnyttjade Nathalie Johansson ett misstag av Växjö och gjorde sitt andra mål fram till 4–1. Skyttedrottningen var inte nöjd med det utan hon stod även för 5–1, 6–1 och 7–1. Fem mål totalt och ett rejält formbesked i början av säsongen.

– Både Nathalie och Frida är vassa när de får sin lägen och sätter dit dem. Vi fick till några riktigt bra omställningar och det är ett bra vapen att ha, sa Brorsson.

Växjö reducerade till 7–2 i slutminuten, men Vimmerby vann ändå på ett övertygande vis med 8–2 efter att Stina Kägo Bragsjö fastställt slutresultatet framspelad av Nathalie Johansson.

– VI genomför matchen riktigt bra och åtta mål framåt är ju minst sagt imponerande. Hela laget ska ha beröm, men ett extra plus till Molly Levin som gör det jättebra i backlinjen, sa Pierre Brorsson som därmed fick en flygande start som ny tränare för laget tillsammans med Patricia Pöder.

– Ja, det är ju svårt att klaga på den här starten. Spelmässigt såg det riktigt bra ut och spelarna hade bra ork också. Ett par av våra yngre förmågor fick chansen att visa upp sig också och gjorde det riktigt bra.

Nästa helg åker VIF på träningsläger till Bosön. Nästa träningsmatch spelas mot Växjö DFF F17 hemma den 18:e mars.

Nathalie Johansson var säkerheten själv från straffpunkten när hon inledde Vimmerbys målkavalkad.