Diego om schismen med HFK: "Bristande kommunikation"

Diego Urrutia väljer nu att ge sin syn på schismen med Hultsfreds FK. "Det var mitt beslut att inte spela på lördag. Tränaren har inte pratat med mig eller försökt kontakta mig efter senaste matchen", skriver han i ett SMS.

Diego Urrutia har bestämt sig för att inte spela mer i HFK.

Diego Urrutia har bestämt sig för att inte spela mer i HFK.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-10-06 12:41

HFK:s skyttekung berättar att det är just bristfällig kommunikation som han anser ligger till grund för situationen. 

"Jag minns en situation inför matchen mot Aneby för ett par veckor sedan. Jag kände mig lite frusterad inför den matchen och behövde samla mina tankar. Då ropade tränaren Sebasthian Svensson något på svenska. Det enda som jag förstod var "annars kan du ta dina saker och gå hem". Det är inte lätt att hålla humöret uppe och ge hundra procent på matchen när man får höra det".

Diego säger att han försökte glömma saken och spela ändå, men det var svårt.

"Jag har länge haft en känsla av att tränaren inte vill inkludera mig. Problemet är att han aldrig kollar med mig att jag förstår det han säger inför träningar och matcher. Det är bara Pelle Lindqvist som ibland försöker förklara vad de förväntar sig av mig."

Diego tillbakavisar även kritiken om att han haft dålig träningsnärvaro. 

"Jag har bara missat tre träningar på hela året. Bland annat den i måndags. Jag fick en smäll mot låret i matchen mot Vista senast och hade ont". Jag meddelade det till tränaren, men fick ingen respons. Istället fick jag läsa i media att jag var avstängd."

I nuläget är Diegos inställning att han gjort sin sista match i HFK.

"Det är jättetråkigt att det har blivit så här för jag vill verkligen spela med laget. Jag hoppas att de vinner på lördag och klarar sig kvar i fyran. Men jag är färdig i HFK och vill tacka för den tid som varit."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!