Anfallaren lämnar Dif – återvänder till Mjällby

Jacob Bergström är klar för en comeback i Mjällby. Det meddelar Blekingeklubben på sin webbsida.

Jacob Bergström (till höger) är tillbaka i den gulsvarta tröjan. Arkivbild.

Jacob Bergström (till höger) är tillbaka i den gulsvarta tröjan. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-07-14 17:21

Bergström lämnade Mjällby efter förra säsongen när hans kontrakt gick ut och skrev på Djurgården. Men nu står det alltså klart att anfallaren är tillbaka redan efter ett drygt halvår.

"I Jacob vet vi vilken spelare och personlighet vi får. En hårt arbetande anfallare som ger oss väldigt många löpmeter, en enorm förmåga att agera uppspelspunkt men även ett uppoffrande spel i såväl defensivt som offensivt straffområde", säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till klubbens webbsida.

Han fortsätter:

"Vi är väldigt glada att vi kunnat hitta en bra lösning för Mjällby att ta tillbaka Jacob och samtidigt säkra honom till klubben med ett längre kontrakt".

Avtalet sträcker sig till och med säsongen 2026 och Bergström är spelklar direkt.

Bergström har haft det svår att få speltid i Djurgården under våren och i årets allsvenska blev det bara sex inhopp och inga mål i den blårandiga tröjan.

"Jacob kom till oss inför säsongen och det är klart att vi hade en längre horisont i åtanke när vi värvade honom. Men Mjällby har varit angelägna om att värva tillbaka honom och när vi har diskuterat med Jacob så har vi alla landat i att det här är den bästa lösningen för honom och familjen", säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!