Kisa matchade tufft motstånd väl

Kisa gav division två-laget Mjölby en rejäl match på bortaplan i tisdags. "Vi förlorar med 2–1 men gör det bra mot tufft motstånd", sa tränaren Alberis Da Silva.

Alberis Da Silva var nöjd med Kisas insats mot Mjölby AI.

Alberis Da Silva var nöjd med Kisas insats mot Mjölby AI.

Foto: Lasse Hejdenberg

Fotboll2022-03-30 10:42

Seriepremiären närmar sig med stormsteg för KBK. Den 9:e april kliver nykomlingen i trean in i handlingen mot Nässjö hemma.

I tisdags spelade de den nästa sista träningsmatchen, borta mot Mjölby AI. Förlusten med 2–1 får ses som ett starkt resultat med tanke på att motståndarna spelar i division 2.

– Mjölby har bättre tempo i sitt spel och var starkare konditionsmässigt. Det kändes ändå bra och jag tyckte att vi hängde med väl, särskilt med tanke på att vi fick göra en del ändringar, sa Alberis Da Silva.

Han syftade på att bland andra Maurizio Fagotti, Daniel Malmström Arnesson och Kevin Dahl saknades på grund av skada.

– Vi provade att spela med en trebackslinje den här gången och det fungerade bra med tanke på att vi inte har gjort det tidigare den här säsongen. Försvarsspelet såg bra ut samtidigt som vi fick till bra kantspel. Vinicius Rodriguez fick en fri roll med mycket boll och framåt var Adam Härnström och Rasmus Bexell starka.

Mjölby tog ledningen minuterna före halvtid. Kvitteringen kom 20 minuter från slutet och var ett självmål efter ett inspel av Adam Härnström. Mjölby avgjorde i 77:e minuten och kostade även på sig att missa en straff på slutet.

– Vinicius Rodriguez, Elias Abbasi, Adam Härnström och Erik Lindblad var bäst, men hela laget ska ha beröm.

På söndag spelar Kisa genrep mot Rimforsa i cupen.

– Det känns som att säsongen startar på allvar nu. Kul med ett derby också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!