Vill se mer trots smakstart: "Onödigt spännande"

Vilken smakstart. 3–0 hemma mot Höreda på fredagskvällen innebar andra raka segern för Vimmerby IF. Trots det var tränaren Patrik Gunnarsson inte helt nöjd. "Första var riktigt bra, men andra blir lite av en transportsträcka. Vi borde ha avgjort tidigare", sa han.

Rickard Thuresson jublar efter att ha gjort 3-0 och satt spiken i kistan för VIF mot Höreda.

Rickard Thuresson jublar efter att ha gjort 3-0 och satt spiken i kistan för VIF mot Höreda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-22 22:05

Både Vimmerby och Höreda kom från segrar i premiären. Patrik Gunnarsson höjde ett varningens finger för motståndarna på förhand. I första halvlek visade det sig inte vara så befogat. VIF fick till sitt spel och skapade flera farliga lägen. Målet dröjde däremot till den 41:a minuten. Niklas Gunnarsson fick till en bra träff och fick se bollen gå i ribban. På returen höll sig Vladimir Radak påpassligt framme och nickade in ledningsmålet.

– Jag var nöjd med första halvlek. Vi spelade betydligt rakare då och var mer distinkta och koncentrerade. 1–0 var i underkant så långt.

I andra halvlek kom gästerna in mer i matchen. De flyttade upp och vaskade fram ett par bra möjligheter att kvittera. 

– Det blev lite krampaktigt från vår sida i andra. Vi var inte riktigt där. Höreda gör det bra och kunde mycket väl fått in en kvittering.

Gästernas bästa chans kom knappt 20 minuter från slutet. Då klev VIF-målvakten Belmin Hrustic fram och gjorde en avgörande räddning.

I anfallet därpå kom istället 2–0 efter en situation som blev omdiskuterad.

– Höreda ville ha haft en frispark i en situation innan målet. Jag kan mycket väl förstå det, men vi kan bara tacka och ta emot.

2–0 blev det dryga kvarten från slutet efter att Rickard Thuresson spelat fram Joakim Storm. I slutminuterna fick Rickard Thuresson även spräcka sin målnolla för säsongen och göra 3–0.

– Det känns skönt att vinna med 3–0 och börja serien med två raka segrar. Sedan blir det lite onödigt spännande både ikväll och senast i premiären. Vi gör mål på slutet, men jag tycker att vi kunde ha gjort dem i ett tidigare skede och stängt matchen, säger Gunnarsson som gjorde ett par byten i andra halvlek och tyckte att hela laget gjord det bra.

– De jag vill framhålla är målvakten Belmin Hrustic som kommer in och håller nollan. Sedan tycker jag att Vladimir Radak gjorde en riktigt bra match också. Han fick inte starta senast, men gjorde ett bra inhopp då. Nu fick han förtroendet att börja och tacklade det väldigt väl.

Belmin Hrustic fick chansen mellan stolparna då Gustaf Johansson var sjuk. Han var nöjd med sin insats.

– Det var skönt att göra en bra räddning precis innan vi gjorde 2–0. Vi var inne i en liten svacka före det och jag tror att det höjde laget. 

Belmin Hrustic höll nollan för VIF.
Belmin Hrustic höll nollan för VIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!