Andersson: "Varit knivigt på några positioner"

Inför Sveriges EM-kvalmöte med Österrike i Wien i morgon erkänner förbundskaptenen Janne Andersson att laguttagningen har varit extra tuff den här gången. –Ja, det är flera positioner som vi har bra konkurrens på. Jag kan inte säga någon specifik men det har varit knivigt på några.

Janne Andersson.

Janne Andersson.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2023-06-19 19:41

Andersson utvecklar sitt resonemang på presskonferensen inför matchen:

– Som förbundskapten är jag ytterst ansvarig men vi är fem stycken som jobbar väldigt tajt med det här. Det har varit många diskussioner om laguttagningen där inte alla tycker likadant, vilket visar hur knivigt det kan vara.

Andersson menar att det har varit en av samlingarna som orsakat mest debatt under hans tid som förbundskapten.

Han tror på ett inkluderande ledarskap och diskuterar gärna och ofta med sina närmaste medarbetare.

De senaste dagarna har sittningar blivit längre och mer djupgående. Personerna Andersson pratar med är assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren, scouten Lasse Jacobsson, matchanalytikern Christoffer Bernspång och målvaktstränaren Maths Elfvendal.

– Det har varit en av de gånger vi diskuterat laguttagningen längst. Det får jag nog erkänna. I slutändan är det dock min rättighet och skyldighet att ta besluten.

Häckenmittfältaren Samuel Gustafson vill inte spekulera för mycket i laguttagningen:

– Jag kan bara tala för mig själv och jag försöker träna för att bli bättre varje dag och inte hålla på och lägga de pusslen och tänka i de banorna. Jag försöker se till att vara i så god form som möjligt och därmed ge laget en större chans att vinna matchen.

TT: Märker ni spelare att det finns olika åsikter inom tränarstaben?

– Jag tänker inte sådana tankar, säger Gustafson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om