Andersson och Djordjic i samtal: "Är överens"

Sveriges förbundskapten Janne Andersson och experten Bojan Djordjic har talat ut efter det uppmärksammade tv-bråket efter EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan, uppger Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande. "Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags", säger förbundskapten Janne Andersson.

Förbundskapten Janne Andersson under måndagens tv-intervju med Viaplay.

Förbundskapten Janne Andersson under måndagens tv-intervju med Viaplay.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2023-03-29 17:08

"Vi är överens om att gå vidare och därmed är saken utagerad", fortsätter Andersson.

Förbundskaptenen stormade ut från tv-intervjun efter måndagens segermatch mot Azerbajdzjan som slutade med en svensk storseger, 5–0 på Friends arena.

Andersson ilsknade till rejält på en fråga från Bojan Djordjic – som handlade om mittfältaren Jesper Karlssons speltid i de två kvalmatcherna.

Djordijc: "Landade i samförstånd"

Ordväxlingen blev allt hetare när Djordjic tolkade in rasistiska undertoner i förbundskaptenens fråga "vem representerar du?", och slutade med att Andersson avbröt intervjun.

Nu meddelar Svenska fotbollförbundet, SvFF, att Janne Andersson och Bojan Djordjic har träffats på Viaplays kontor i Stockholm. Enligt förbundet satt de själva i över en timme i ett rum och talade ut.

"Det blev ett långt, djupt och fint samtal där vi landade i ett samförstånd med förlåtelse åt båda håll. Det som skedde mellan oss är nu utagerat. Det var viktigt för mig att Janne var genuint intresserad av min livshistoria och ville förstå min reaktion och känsla, även om vi kommer från olika generationer och från olika bakgrunder. Det här mötet blev mer givande än vad jag ens trodde på förhand, där fotboll var faktiskt det vi minst pratade om", säger Bojan Djordjic.

Haft en dialog

Landslagets presschef Petra Thorén säger till TT att man har haft en dialog med Viaplay där båda parter var måna om att komma överens. De anser nu att saken är utagerad.

"Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags. Därför var det extra fint att ses och städa undan den här händelsen på ett ärligt sätt och vi gjorde det med hjärta och förståelse för varandra", säger Janne Andersson.

Andersson känslosam

Förbundskaptenen var märkbart känslosam när han under tisdagen höll en presskonferens efter tv-bråket. Han sade bland annat att han mådde dåligt och att han var besviken på sig själv.

– Jag pratade med min kära hustru, hon var jätteförvånad. "Du brukar kunna hålla dig", sade hon. Det blev fel, det blev inte bra. Jag har en fru och barn och barnbarn och det är klart att de tar illa vid sig. Utifrån det perspektivet mår jag ännu sämre. Jag är jättebesviken på mig själv, jag har sparkat i väggen där uppe flera gånger, sade Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!