Andersson i karantän – missar landskampen

Förbundskapten Janne Andersson kommer inte att leda fotbollslandslaget i onsdagens träningslandskamp borta mot Danmark. Andersson är satt i självkarantän sedan en närstående familjemedlem testats positivt för covid-19.

Janne Andersson. Arkivbild.

Janne Andersson. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Fotboll2020-11-08 13:40

Svenska fotbollsherrarnas förbundskapten har inte själv testats positivt, men kommer ändå inte att vara på plats när landslaget samlas i Köpenhamn på måndagen.

"Janne Andersson har själv testat negativt, men om han har smittats kan det ta flera dagar innan ett test blir positivt, därför blir det hemmakarantän och ett nytt test kommer att genomföras i slutet av kommande vecka", säger landslagsläkaren Anders Valentin i ett uttalande.

Wettergren tar över

Samtliga svenska spelare och ledare har testats negativt inför resan till Danmark, meddelar Svenska fotbollförbundet. I Janne Anderssons frånvaro tar assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren över ansvaret mot Danmark.

"Det är naturligtvis väldigt tråkigt, men det är bara att acceptera situationen. Peter Wettergren tar över chefsskapet i min frånvaro, i övrigt är allt annat lika. Jag kommer att vara tillgänglig hemifrån och ha löpande kontakt med Peter och övriga ledare", säger Janne Andersson.

Avstängd mot Kroatien

Andersson missar också Nations League-matchen mot Kroatien på Friends arena nästa lördag, den 14 november, något som varit klart sedan tidigare. Förbundskaptenen har dragit på sig två gula kort hittills under turneringen och är avstängd.

Efter Kroatienmatchen avslutas gruppspelet med bortamatch mot Frankrike den 17 november. Sverige har fyra raka förluster hittills men har fortfarande en teoretisk chans att undvika sistaplatsen som innebär nedflyttning till B-divisionen.

Fakta: Landslagets program

Måndag 9 november: Samling i Köpenhamn.

Tisdag 10 nov: Träning på Brøndby stadion.

Onsdag 11 nov: Danmark–Sverige, landskamp, Brøndby stadion (19.30).

Torsdag 12 nov: Rehab och träning.

Fredag 13 nov: Träning på Friends arena, Solna.

Lördag 14 nov: Sverige–Kroatien i Nations League, Friends arena (20.45).

Söndag 15 nov: Rehab och träning.

Måndag 16 nov: Träning på Stade de France, Paris.

Tisdag 17 nov: Frankrike–Sverige i Nations League, Stade de France (20.45).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!