Islossning i andra när Rödsle vann stort

Rödsle BK tog hem P13-finalen mot Hammarby som länge såg jämn och oviss ut. Till slut lossnade för Oskarshamnslaget som vann med 6–0. "När vi väl fick hål på dem gick det lätt", sa Alwin Nordén som gjorde 3-0 och 4-0 för RBK.

Rödsle BK vann P13-finalen mot Hammarby.

Rödsle BK vann P13-finalen mot Hammarby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-29 18:25

Både Rödsle BK och Hammarby IF vann sina semifinaler på straffar. I finalen såg det också ut att kunna bli jämnt då det stod 0–0 i halvtid. Andra halvlek bjöd dock på en rejäl scenförändring.

Hammarbys målvakt Adam Gander hade gjort flera kvalificerade räddningar, men till slut kunde han inte stå emot Rödsles attacker längre. När väl det första målet kom så släppte det rejält för RBK:s målskytte.

undefined
Adam Gander storspelade i Hammarbys mål och tröstas av Andreas Ravelli på prisutdelningen.

– Det var lite nervöst när vi inte lyckades få in bollen i början. Sedan gick det mycket lättare när de första målen kommit. Det var väldigt roligt att få göra både 3-0 och 4-0. Då kändes det som det skulle gå vägen, sa Alwin Nordén i Rödsle BK.

undefined
Alwin Nordén jublar över sitt andra mål i finalen för Rödsle mot Hammarby.

Efter medaljutdelning, lyft av pokal och sedvanligt sprut av bubbel över segerrusiga spelare firade laget tillsammans med tillresta supporters.

Hur ska ni fira segern?

– Vi hade inte räknat med att det skulle gå så här bra så vi har inte planerat något särskilt. Något gott att äta kan det säkert bli på hemvägen, sa Alwin Nordén.

Noterbart är att Vimmerby IF:s lag 1 och lag 2 i P13-klassen åkte ut i sina kvartsfinaler mot just Rödsle och Hammarby. Vimmerbylagen möttes sedermera i en placeringsmatch i A-slutspelet där lag 1 tog hem vinsten med 3–1 och blev bästa lokala lag i klassen.

Segerjubel och skumpa blev det för Rödsle BK i P13-klassen.
Segerjubel och skumpa blev det för Rödsle BK i P13-klassen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!