Allsvenska laget ska få gräset välsignat

Det sägs ibland slarvigt att "fotboll är religion" på vissa ställen. I allsvenska Degerfors tar man det ett steg till – genom att låta den nya gräsmattan, som har hämtats från Nederländerna, bli välsignad.

Stora Valla i Degerfors. Arkivbild.

Stora Valla i Degerfors. Arkivbild.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Fotboll2022-04-14 17:15

– Bakgrunden är att det kommer vara en stor gudstjänst i Karlskoga på måndagen och då kommer det vara tre biskopar på plats och då tänkte vi: varför inte bjuda in minst en av dem och välsigna det nya gräset? Det är väl en fin gest och kan vara en liten påminnelse om att det inte alltid ligger i egna händer när det gäller att ha naturgräs spelklart, säger Degerfors ordförande Fredrik Rakar till Nerikes Allehanda.

Degerfors, som i fjol var tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 1997, har tvingats spela flera matcher på Behrn arena i Örebro – däribland hemmapremiären mot Häcken – då Stora Vallas naturgräs inte har hållit för spel.

Nu hoppas man alltså, bokstavligt talat, att Gud hör bön – och att det ska bli spel på Stora Valla, på det nya gräset, hemma mot Hammarby den 21 april

– I Italien, Spanien eller England hade det här inte varit så konstigt men vi behöver all hjälp vi kan få. Sponsorer, supportrar och... högre makter, säger Rakar, som tillägger att biskopen "är en uttalad Degerfors IF-fantast".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!