Ali efter målet: "Måste visa Bullerbybarnen"

Han kom, han sågs och han frälste Vimmerby IF. Inhopparen Ali Mohammed Mustafa hade väntat på det där målet. Mot Myresjö kom det – i helt rätt läge. "Jätteskönt att göra mål", säger han om sitt 2-0 i slutet.

Ali Mohammed Mustafa har precis satt tvåan för Vimmerby IF borta mot Myresjö/Vetlanda FK.

Ali Mohammed Mustafa har precis satt tvåan för Vimmerby IF borta mot Myresjö/Vetlanda FK.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-08-19 21:13

Det var en glad, nöjd och uppspelt Ali Mohammed Mustafa vi träffade strax efter slutsignalen på Vitalavallen i Vetlanda. 

Det var inte alls konstigt. Tio minuter tidigare ryckte han sig loss på högerkanten, fick en öppnande passning av Markus Ahl och dunkande in tvåan stenhårt invid bortre stolpen. Ett bollskickligt Myresjö/Vetlanda hämtade sig aldrig efter det. 

– Haha, jag gillar när det är så här hetsigt i matcherna. Det var roligt att spela och så måste jag visa Bullerbybarnen att jag kan göra mål. De har tjatat på mig att jag inte kan göra mål. Nu fick jag göra det (skratt). 

Matchen mellan Myresjö/Vetlanda och Vimmerby var ett riktigt tungviktsmöte. Det går att likna vid två boxare som försöker utmanövrera den andre och med en matchmetod med högt tempo, intensitet och tuffa dueller. Det var kort och gott, en division fyra-match med hög kvalitet. En match där hemmalaget var klart bättre än gulklädda VIF första halvan. 

– Vi kom inte riktigt rätt då, samtidigt som Myresjö var bra, säger Vimmerbys tränare Johan Karlsson-Törndahl och pustar ut efter drabbningen. 

Trots en pulserande och rörlig offensiv lyckades aldrig hemmalaget överlista Vimmerbys utmärkt spelande målvakt, Gustaf Johansson. Istället var det VIF som gick till halvtidsvila med 1–0 i ryggen efter en stensäker straff av Rickard Thuresson, sedan han själv varit inblandad i straffsituationen. En sekvens som för övrigt väckte starka känslor i hemmalägret, som inte alls tyckte det var straff. 

Efter paus höjde sig Vimmerby minst en nivå. Karlsson-Törndahl: 

– Vi gjorde en del förändringar i vårt defensiva arbetssätt i den andra halvleken. Vi blev mer kompakta, höll ihop laget mer och dödade de farliga ytorna. 

Samtidigt började VIF få grepp om mittfältet, där inte minst Markus Ahl visade vägen. 

– Han var bäst där ute på planen, säger tränaren Karlsson-Törndahl om kaptenen. 

Med sitt duellspel, sin förmåga att ligga rätt i position och även vinna andrabollar, gav Ahl sitt Vimmerby både tid och energi. Det var också han som låg bakom 2–0-målet när han hittade in bakom Myresjös backlinje med ett fint instick till Ali Mohammed Mustafa. 

– Vi gör en jättebra match. Det var en riktig arbetsseger, sa VIF-tränaren belåtet efteråt och gav hela laget stort beröm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!