Alexandersson byter klubb igen

Vimmerby IF:s förre målkung Simon Alexandersson har bytt klubb igen. Han lämnar nu IK Brage mot norska högstaligan och Kristiansund BK.

Simon Alexandersson är klar för norska Kristiansund BK.

Simon Alexandersson är klar för norska Kristiansund BK.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2018-08-03 15:34

Simon Alexandersson var en målskytt av rang under sina två år i Vimmerby IF. Klubbar högre upp i seriesystemen fick upp ögonen för honom och det bar av för en flytt till Åtvidabergs FF. Därefter avverkade han ett år i allsvenska AFC Eskilstuna innan han bröt kontraktet med dem och till denna säsongen hamnade i IK Brage i Superettan.

På 16 matcher har det blivit åtta mål för Simon. Men nu står det klart att Alexandersson byter klubb igen. Han har skrivit på för norska högstaligan och Kristiansund BK.

– Det har gått väldigt fort och var ingenting vi hade räknat med i det här fönstret. Kristiansund hörde av sig i tisdags och var tydliga med att de hade som ambition att värva Alexandersson. Simon hade en utköpsklausul i sitt kontrakt, vilket var en förutsättning för att få Simon till Brage i vintras, och Kristiansund matchade den klausulen. Kristiansund och Simon kom sedan överens om de personliga villkoren, så det gick som sagt fort, säger Ola Lundin från IK Brages sportgrupp.

Kristiansund ligger på en åttondeplats i den norska ligan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!