Ny tränare och nytt serieupplägg: "Vara med i toppen"

Ny tränare – och nytt serieupplägg. Kan Rosenfors IK bli att räkna med på allvar i år? Det är förhoppningen. "Vår ambition är att vara med i toppen", säger tränaren Niclas Schultz.

Niclas Schultz är ny  tränare i Rosenfors IK.

Niclas Schultz är ny tränare i Rosenfors IK.

Foto: Privat

Fotboll2023-04-20 11:43

AVSPARK 2023

Niclas Schultz (f.d. Skoog) är ny tränare för Rosenfors IK inför den här säsongen. Om namnet låter bekant, så är det förmodligen för att 29-åringen även är elitdomare i bandy.

Men nu är det fotboll som gäller. Hans RIK går in i en ny division 4-säsong, som ser ut att bli väldigt annorlunda. Åtminstone om man ser till serieupplägget. Lagen spelar först enkelmöten, innan serien delas om. Precis som man gjort i vissa serier på damsidan i Östergötland tidigare.

– Vi har som mål att vara där uppe bland de främsta och ta oss vidare bland de bästa lagen, säger tränaren.

Hur ska man gör det, då? Jo, med ett ganska så ungt lag och ett grundspel som fungerar.

– 80 procent av laget är spelare mellan 15 till 18 år. Sen är det en handfull som är över 20. Men jag måste säga att jag är väldigt imponerad av de unga tjejerna. Deras vilja att utvecklas är fantastisk och det har varit väldigt roligt att jobba med dem, berömmer Schultz.

Vad har ni fokuserat på under försäsongen?

– Mycket grunder och att sätta positionsspelet på planen. Det gäller att få in de yngre tjejerna i hur de ska röra sig på planen och så vidare. Vi har spelat fyra-fem matcher och har tagit steg för varje match. Bland annat så har vi jobbat med tre centrala mittfältare och att bli mer tajta i de centrala delarna av planen överlag. 

Niclas Schultz lyfter fram en av de många unga spelarna i laget.

– Lisen Hägg. Hon är bara 15 år men det syns inte på sättet hon spelar. Det känns tryggt att ha henne på innermittfältet.

Vi nämnde tidigare också att det finns ett gäng med rutinerade spelare. Emma Adolfsson, spelande tränare förra säsongen, är en av dem som får ta stort ansvar 

– Det märks att hon var spelande tränare förra året. Hon coachar spelarna hela tiden nu också och har stor betydelse för oss. Det är mycket värt att ha henne ute på planen. 

Rosenfors trupp: Emma Adolfsson, Emma Steinholtz, Farhangiz Barakzai, Jasmin Eneroth, Jennifer Bogren, Julia Blansch, Julia Älvehag, Lina Pettersson, Lisen Hägg, Lova Johansson, Maria Gylseth, Meja Johansson, Olivia Örmander, Paulina Nordlund Runeson, Phillipa Johansson, Puhiza Ajdini, Saranda Mahmutaj, Seham Takori, Wilda Front, Celine Hägg, Ellen Flöisbon. 

Rosenfors laddar för en bra säsong i fyran.
Rosenfors laddar för en bra säsong i fyran.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!