AIK:s tröst: en vecka till nästa match

Sviten utan seger fortsätter för AIK. 1–1 på bortaplan mot Falkenberg blev åttonde matchen i rad utan trepoängare. Men AIK hittar tröst i att ha en vecka till nästa uppgift. –Nu jävlar ska vi få träna fotboll, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Karl Söderström jublar efter sitt 1–1-mål för Falkenberg mot AIK på tilläggstid före paus.

Fotboll2020-08-16 16:40

Kampen mellan de allsvenska bottenlagen Falkenberg och AIK blev intensiv, tuff och spännande. Sebastian Larsson gav AIK ledningen, när han slog in returen efter sin egen straff som hemmamålvakten Johan Brattberg räddat.

Falkenberg kvitterade i första halvlekens femte tilläggsminut. Karl Söderström nickade in 1–1, sedan AIK:s målvakt Jakob Haugaard missbedömt en höjdboll.

I andra halvlek fanns målchanser åt båda håll, men 1–1 stod sig.

Falkenbergs tränare Hans Eklund berömde anfallaren Gustaf Nilsson, som gjorde comeback i sin tidigare klubb – nu som lån från Häcken.

– Han kommer in med mycket energi. Vi kommer att lyfta med honom, hoppas Eklund.

Ville haft straff

Nilsson var inblandad i flera farliga situationer, och ville haft straff när han gick omkull i 77:e minuten.

– Jag är snabbare och petar fram bollen, sen hakar han i mig och jag ramlar. Jag tycker den är solklar, säger Gustaf Nilsson.

I båda lagen fanns besvikelse över att inte ha vunnit. Falkenberg är fortfarande utan seger på hemmaplan.

Storklubben AIK har tre kryss som enda utdelning från de åtta senaste omgångarna. Men laget ser nu fram emot att få en vecka utan match, för första gången sedan nye tränaren Bartosz Grzelak tog över den 31 juli.

– En hel träningsvecka som jag ska få köra, och sluta göra mina Keynote-presentationer och bara berätta hur snabbt vi ska spela fotboll, säger AIK-tränaren.

– Är det nånting vi lagt grunden för nu under min första tid här, så är det en kampvilja som kommer att räcka långt den här hösten, fortsätter Gzelak.

Erfaren linje i AIK

Han talar också gillande om AIK:s centrala mittfält och anfallsuppställning mot Falkenberg. Sebastian Larsson och Ebenezer Ofori var balanserande mittfältsduo, Nabil Bahoui fanns lite framför, och längst fram sprang Henok Goitom (som blev fälld vid 1–0-straffen) intill Kolbeinn Sigtorsson.

– Det är en stark och erfaren centrallinje, framhåller Bartosz Grzelak, men påminner också om att Bahoui och Sigtorsson nyss varit skadade och har en bit till full kapacitet.